WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je een gallery wall

Prachtig: zo’n wand met lijsten die je vult met dierbare foto’s, schetsen die je raken of mooie quotes. Doordat je een gallery wall naar eigen smaak kunt invullen en ophangen, past hij in elk interieur. (in samenwerking met Samsung)The frame gallery wall

Maak een mooie combinatie

Hoe start je nu zo’n verzameling lijsten? Start met een kunstwerk of foto die je sowieso op de wand wilt hebben. De foto’s, teksten, mooie prints en andere kunstwerken die je kiest, pas je aan op dit item. Let hierbij op het kleurgebruik. Heeft het gekozen kunstwerk een kleur die eruit springt of is hij zwart-wit? Laat die kleur dan regelmatig terugkomen in de andere items. Zo vormt alles een mooi geheel.

Lijstje erom

Je kunt gebruik maken van allemaal verschillende lijsten in verschillende formaten en tinten. Je krijgt dan een dynamische, speelse wand. Wil je juist wat meer rust, kies dan voor één soort lijst in verschillende formaten. Zo kun je nog steeds variëren. Super strak wordt het als je een soort lijst in één formaat kiest.

Puzzelen maar!

Voordat je de gaatjes in de muur boort en de lijsten ophangt, ga je eerst puzzelen. Dat doe je door papier (oude kranten of inpakpapier) te knippen in de grootte van de lijsten. Leg deze eerst op de grond en ga net zo lang te schuiven tot je een compositie hebt waar je blij van wordt. Houd bij het positioneren steeds evenveel ruimte tussen de lijsten.

Als je tevreden bent, hang je de papieren met masking tape op de muur. Zo weet je precies waar welke lijst komt, en kun je ze makkelijk op de juiste positie ophangen.

Is het kunst of een tv?

Is de televisie voor jou ook een doorn in het oog, als hij uit staat? Dan is The Frame van Samsung een mooie oplossing. Dit is een smart tv die, als hij uitstaat, verandert in een kunstwerk. Die kunst zoek je zelf uit in de Samsung Collectie. Er is een ruim aanbod, van 100 kunstwerken in 10 verschillende genres, dus moois voor elke smaak. Kun je het kunstwerk waar jouw hart sneller van gaat kloppen, nog niet vinden, dan is er nog de online Art Store met meer dan 500 verschillende kunstwerken. Of je kiest een persoonlijke foto die je via je smartphone kunt uploaden. De tv past dus perfect in jouw gallery wall.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home