WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woonwens: een ruime keuken

Janneke Ruiter (30, projectleider in een ziekenhuis) en Joost Dekker (31, radiodiagnostisch laborant) wonen sinds 2013 in een twee-onder-een-kapwoning in Schagen. Het is een fijn huis, in een mooie omgeving. Alleen die keuken… die is zo krap, dat Janneke eigenlijk wil verhuizen. Om het huis toch nog een kans te geven, besluit het stel vtwonen in te schakelen voor een verbouwing. (in samenwerking met Samsung)Verbouwen of verhuizen Schagen

Janneke en Joost koken graag voor vrienden en het liefst staan ze samen in de keuken. Daar was het pijpenlaatje dat ze hadden niet geschikt voor. Janneke: “In mijn hoofd had ik al allerlei opties bedacht voor de keuken, maar geen van alle waren goed genoeg. De enige oplossing die ik zag was verhuizen.”

Pijpenla wordt leefkeuken

Het vtwonen-team ging aan de slag en wist het stel te verrassen. Joost: “Wij hadden dit nooit zelf kunnen bedenken. Het team heeft de muur van de hal weggehaald en de hal betrokken bij de keuken. Nu hebben we een leefkeuken, waarin zelfs ruimte is voor de eethoek.”

Een koelkast, drie deuren

Niet alleen de ruimte en de nieuwe indeling maakt de keuken tot een geweldige plek. Als kers op de taart kreeg het stel de Samsung Showcase koelkast. Een Amerikaans model met aan de ene kant ruimte om te vriezen en aan de andere kant om te koelen. Joost: “De deur van de koelkast kun je op twee manieren openen. In eerste instantie trok ik alleen het voorste deel open, waardoor ik alleen goed bij de bakken voorin de koelkast kon. Ik vond het maar raar. Pas toen me werd uitgelegd dat ik de deur ook op een andere manier kon openen. Toen ik de ruimte koelkast zag, was ik verkocht. De koelkast is echt heel gaaf. En ontzettend overzichtelijk.”

Vooruit koken

Janneke: “Doordat we allebei werken, vind ik het fijn om in het weekend alvast eten klaar te maken voor de rest van de week. Voorheen kon dat voor slechts een dag of drie, omdat de diepvries dan vol zat. Nu kan ik voor een hele week koken en dat overzichtelijk in de diepvries bewaren. Een ander bijkomend voordeel is dat we ook niet meer te veel eten kopen nu we goed kunnen zien wat we nog in huis hebben.”

Populaire hangplek

Joost: Die koelkast doet het natuurlijk ook heel goed bij vrienden, want de biertjes staan er prachtig in.” Janneke, lachend: “Voorheen stonden ze met z’n allen in die te krappe keuken, nu staan ze allemaal bij de koelkast in de hal!”

Door in de woonkamer

De verbouwing hield niet op in de keuken, ook de woonkamer werd aangepakt. Janneke: “We hebben een hoekbank gekregen met daartegenover nog een paar lage stoeltjes. Zo kunnen we ook als we met meer mensen zijn, gezellig laag zitten.”

Verbouwen of verhuizen Schagen

Geen televisie?

Eyecatcher in de woonkamer is de schilderijenwand met als stralend middelpunt The Frame. Janneke: “Toen we de eerste keer de woonkamer binnenliepen, flitste door mijn hoofd ‘ze zijn de televisie vergeten’. Zelfs toen Nicolette vroeg wat we van het grote schilderij vonden, hadden we nog niet in de gaten dat dat de televisie was! Tussen de rest van de schilderijen valt hij echt weg.”

Smart kijken op z’n mooist

The Frame is niet alleen een succes als hij ‘uit’ staat. Joost: “We hadden wel al een smart tv, maar deze is naast veel mooier, ook minstens 10 keer sneller en heel veel scherper. We maken veel gebruik van de smart-functies. We bekijken filmpjes op Youtube, gebruiken Netflix, luisteren veel muziek via Spotify op de tv en kijken programma’s terug. De kleine afstandsbediening die bij de tv zit, is heel fijn. Er zitten heel weinig knoppen op, wat het heel overzichtelijk maakt. Daarnaast kun je de tv zelfs met je smartphone bedienen, ideaal!”

Verhuizen in je eigen huis

Janneke: “Ik heb nog steeds het gevoel dat ik in een nieuw huis woon. Pas als ik weer van beneden naar boven loop, denk ik: ‘o ja, het is toch ons huis’. We twijfelen dus geen moment meer: wij blijven.”

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home