WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verbouwen of verhuizen: verhuiskriebels

Merel (42 jaar, grafisch vormgever en mede-eigenaar van mypaperstation.nl) en Pieter (42 jaar, MDFT-therapeut) wonen met hun vier kinderen in een jaren 30-woning in Aalsmeer. Het is een mooi huis, met een paar minpuntjes: de connectie met buiten mist, het huis heeft geen woonkeuken en het lijkt wel alsof het nooit af is. (in samenwerking met Samsung)Verbouwen verhuizen Aalsmeer

Merel: “De eerste serie van Verbouwen of Verhuizen hebben we trouw gekeken. Elke keer weer was ik verrast door het eindresultaat. Ik had zelf wel een aantal wensen voor ons huis en twijfelde al wat langer of verhuizen niet een betere optie zou zijn. Om dit huis toch nog een kans te geven, heb ik samen met Pieter besloten te schrijven naar vtwonen.”

Wensenlijstje

Het huis heeft een achtertuin in de vorm van een binnenplaatsje, en juist een grote tuin aan de voorkant. “We misten een verbinding met de voortuin waar we ’s zomers graag zitten. Vanuit de keuken moesten we altijd omlopen om er te komen.” Zo had het stel meer wensen. Een woonkeuken bijvoorbeeld en een plek waar ze rustig met elkaar zou kunnen praten, zonder dat een van de kinderen zich in het gesprek zou mengen.

Aan de slag

Waar Merel haar twijfels had, zag het team van vtwonen wel degelijk potentie in de woning. Het team ging aan de slag en verplaatste de keuken naar de eetkamer. Van de oude keuken werd de werkkamer van Merel gemaakt en de zo gewenste openslaande deuren kwamen er.

Verbouwen verhuizen Aalsmeer

Wassen met gemak

Grote verrassingen waren de AddWash en de droger van Samsung die Merel en Pieter kregen. Geen overbodige luxe in een gezin met vier kinderen. “Dat hadden we echt niet verwacht. Die wasmachine is heel prettig. Inderdaad voor vergeten stukken wasgoed, want dat gebeurt mij ook. En ik maak veel gebruik van de timer. Het is zo fijn dat je de was ’s ochtends in de machine kunt stoppen, wanneer je eraan denkt, en dat hij net klaar is op het moment dat dat jou uitkomt, ook al is dat bijvoorbeeld pas ’s avonds. De was blijft de was. Je moet het er toch instoppen. Maar de functies die deze machine heeft, maken het wel makkelijker. Als ik de was eenmaal in de machine heb gestopt, is het de rest van de dag uit mijn gedachten. Dat is heerlijk.”

De AddWash die Merel en Pieter kregen, heeft veel voordelen. Dankzij de Smart Control bedien je de machine via een app op je smartphone. Je kunt kiezen uit de verschillende programma’s en start de machine op afstand.

Rustig uitproberen

Niet alleen de nieuwe wasmachine was een verrassing, ook de droger is een mooie aanvulling op het witgoed in huis. “De droger gebruik ik nu nog voornamelijk voor mijn beddengoed, handdoeken en dat soort dingen. Er zitten echt heel veel verschillende mogelijkheden op, die ik de komende tijd zeker wil uit proberen.” Merel kan alle functies van de droger ontdekken via de Smart Control app van Samsung. Je kiest het programma dat je wilt gebruiken, stelt de temperatuur in en zet de droger aan, allemaal via je smartphone. Ondertussen kun je via de app ook het energieverbruik in de gaten houden Het past de droogtijd voortdurend aan voor het beste resultaat, maximale bescherming van je kleding en een minimaal energieverbruik.

“We blijven nog even”

“Het huis is zo eigen gemaakt, dat ik niks mis uit ons vorige interieur. We blijven dus, maar de tijdelijke verhuizing tijdens de verbouwing heeft wel iets in mij losgemaakt. Het voelde zo goed op die andere plek. Over twee jaar moeten de oudste kinderen een andere school kiezen, misschien is dat wel een goed moment om nog eens serieus over verhuizen te denken. Gewoon omdat het ook wel leuk is om eens op een andere locatie te wonen.”

Bron: in samenwerking met Samsung


nog meer: Smart Home