WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor een slimme en stijlvolle wasruimte

De wasruimte, bedoeld als plek waar de geur van wasverzachter je tegemoet komt en de wasmachine vriendelijk staat te snorren. In de praktijk is het al snel een opslagruimte waar de wasmachine ook staat. Wij verzamelden 5 tips en tricks om de wasruimte slim en stijlvol in te richten. (promotie)Samsung addwash

Tip 1: een goede basis

Wil je dat de waskamer net zo stijlvol is als de rest van je huis, dan zit er maar een ding op: opknappen. Trek de vloer door, die je ook op de rest van de verdieping hebt liggen, schilder de wanden in een mooie kleur, of zoek een fijn behang uit.

De wasruimte is vaak erg klein, dus kies voor lichte kleuren, waardoor het kamertje wat groter oogt. Voor de vloer is laminaat of pvc een aanrader. Het is makkelijk schoon te houden en als er wel water op druppelt, veeg je het zo droog. Als de basis eenmaal goed is, is het eenvoudig sfeer brengen met een paar mooie accessoires.

Samsung addwash

Tip 2: de ideale opstelling

Zet de wasmachine en de droger als het kan naast elkaar, het liefst zo dat de deurtjes elk een andere kant op open gaan. Dat maakt het overhevelen van je was gemakkelijker. Bij veel drogers kun je de deur zelf zo aanpassen dat hij naar links of naar rechts opent. Woon jij klein? Ga dan voor een was-droogcombinatie.

In de toekomst wordt het allemaal nóg makkelijker. Er wordt namelijk gewerkt aan een wasmachine die communiceert met de droger om zo een goed schema af te stemmen. Zo voorkom je dat er tijd verloren gaat doordat een van de machines nog niet klaar is.

Tip 3: opbergruimte

Het ligt misschien voor de hand, maar een plank boven beide machines levert je een zee aan werkruimte op . Hierop kun je het droge wasgoed opvouwen, en heb je ruimte om wasmiddel of het wasknijpermandje neer te zetten.

Een stijlvolle wandkast boven de wasmachine creëer je door een eenvoudige boekenkast te kopen en deze horizontaal aan de wand te hangen. Zo transformeer je de boekenkast in een vakkenkast met volop ruimte voor bijvoorbeeld handdoeken, een strijkijzer of een paar heerlijk geurende bloemen.

Tip 4: wasmiddel in een nieuw jasje

Praktisch zijn ze zeker, maar wasmiddelverpakkingen verdienen nog altijd geen schoonheidsprijs. Koop daarom een paar esthetische kannen, potten of blikken om het wasmiddel in te bewaren. Te veel gedoe? Kies dan voor een mooi krat of een fraaie kist om de flessen of dozen in te stoppen.

Tip 5: smart wassen

Nu de wasruimte slim en stijlvol is, wil je natuurlijk ook zo efficiënt mogelijk wassen. Er komen steeds meer slimme machines op de markt die je van een afstand kunt bedienen met je smartphone of tablet. Een ideale machine voor iedereen die wel eens een stukje wasgoed vergeet is de AddWash wasmachine van Samsung. Deze machine kun je eenvoudig op pauze zetten om vervolgens via een extra deurtje in de deur het wasgoed aan de was toe te voegen. Dat is ook heel handig voor het handwasje dat je wel wilt laten centrifugeren. Via de Smart Home app zie je hoever het wasprogramma is en kun je de machine eenvoudig pauzeren op het gewenste moment.

Bovendien is de machine energiezuinig dankzij EcoBubble technologie, is hij zo gebouwd dat hij minder geluidshinder en trillingen veroorzaakt en draait hij een volledig wasprogramma in minder dan een uur. Met Smart Control bedien je je wasmachine waar en wanneer je wilt met een app op je smartphone.

Benieuwd naar een gebruikservaring met de AddWash? Lees de review van blogger Laura.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home