WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slimme hulpjes in het huishouden

We zijn dol op alles wat met wonen te maken heeft, op een ding na: schoonmaken. Helaas bestaat een zelfreinigend huis nog niet, maar er is volop smart apparatuur die een deel van de huishoudelijke klusjes van je overneemt. We vertellen je er alles over. (promotie)
Samsung smart home powerbot

Slimme apparatuur

Steeds meer huishoudelijke apparaten zijn smart. Denk aan een koffiemachine die een seintje aan je telefoon geeft als hij moet worden ontkalkt, een slimme oven die voorverwarmd wordt terwijl je op weg naar huis bent en een robotstofzuiger die het huis schoonmaakt terwijl jij uiteten bent. Ze helpen je allemaal om je woning en met name het huishouden “intelligenter” te maken. Hoe slim jouw woning kan zijn lees je in het artikel Ga voor een smart home.

Smart stofzuigen

In een smart home wil je ook gebruik maken van smart cleaning. Een onderdeel daarvan is slim stofzuigen. Hiervoor kun je gebruikmaken van een robotstofzuiger; een klein, rond apparaat dat zelfstandig een ruimte kan zuigen. Zo’n stofzuiger laadt op, op een dockingstation, waar hij automatisch naartoe gaat als de accu leeg raakt. Is de accu weer vol, dan gaat de robotstofzuiger door waar hij was gebleven. Een echte smart oplossing.

De POWERbot van Samsung is zo’n robotstofzuiger van Samsung. Hij gaat aan het werk, terwijl jij iets anders doet. Je kunt hiervoor een timer instellen, maar je kunt hem ook inschakelen via Samsungs Smart Home app. Daarnaast heeft deze slimme stofzuiger een paar extra fijne features, zoals Point Cleaning. Hiermee kun je met de afstandsbediening op een plek wijzen waar de POWERbot extra goed schoon moet maken. Daarnaast is er Visionary Mapping, waarmee de optimale schoonmaakroute wordt uitgestippeld. Zo weet je zeker dat hij overal komt. De POWERbot heeft een zuigkracht die tot wel 60x sterker is dan andere robotstofzuigers. Fijn!

Intelligente wasmachine

Een ander voorbeeld van smart cleaning is slim wassen. Steeds meer wasmachines verschijnen in de winkel met onderscheidende, intelligente functies. Je kunt de wasmachine bijvoorbeeld op afstand bedienen met je smartphone of tablet, of je krijgt via de bijbehorende app een melding als de was klaar is. Er zijn zelfs machines die zelf berekenen hoeveel wasmiddel en wasverzachter er moet worden gebruikt.

Een ideale machine voor iedereen die wel eens een stukje wasgoed vergeet is de AddWash wasmachine van Samsung. Kom je die vergeten sokken tegen, of –ook heel handig- heb je net een handwasje gedaan en wil je dat het mee centrifugeert, dan zet je de machine op pauze, doe je het klepje open en stop je het stukje wasgoed in de machine.

De machine is via de Smart Home app te bedienen, dus ook op afstand kun je bepalen welke extra features jij wilt gebruiken: ga je voor de superspeedfunctie, de EcoBubble technologie of de bubble soak? Of zet je de machine op afstand op pauze, zodat je je sportkleding direct kunt toevoegen als je thuiskomt? Je kunt zelfs een seintje krijgen wanneer je bijvoorbeeld delicate was kunt toevoegen aan je wascycle.

AddWash clean laundry

Smart Home

Een slim huis betekent dat er meer tijd over blijft voor de echt leuke en belangrijke dingen in het leven. Samsung heeft diverse smart oplossingen die het dagelijks leven eenvoudiger maken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook het artikel ‘Is een Smart Kitchen iets voor jou?‘.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home