WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze 5 tips wordt 2018 jouw jaar

Nieuw jaar, nieuwe kansen! En daar horen goede (woon)voornemens bij. Maar hoe zorg je ervoor dat deze voornemens in daden omgezet worden? Zo wordt 2018 helemaal jouw jaar. (in samenwerking met Samsung)Goede voornemens

1. Realistisch klussen

Wil je je huis aanpakken en gaat het om een flinke opfrisser met verf, behang en eventueel een nieuwe vloer? Kies dan een of twee ruimtes die dit jaar aan de beurt zijn. Dat houdt het overzichtelijk en bereikbaar. Datzelfde geldt ook voor verbouwen: één grote klus is genoeg voor het hele jaar.

2. Slim tijd besparen

Maak je huis in 2018 een stukje slimmer. Dat kan eenvoudig door voor smart apparaten te kiezen, waardoor het huishouden je minder tijd zal kosten. Vervang de stofzuiger door een robotstofzuiger die het ‘vuile werk’ doet als jij de deur uit bent of kies een smart oven voor de keuken die je al kunt laten opwarmen als je op weg naar huis gaat. Zo zijn er nog veel meer apparaten die jouw leven gemakkelijker maken, waardoor je meer tijd overhoudt voor écht leuke dingen.

3. Mini make-over voor de woonkamer

Is jouw woonkamer niet toe aan een drastische make-over, maar kan een frisse wind geen kwaad? Ga voor een mini make-over. Neem een weekend de tijd om door alle kastruimte te gaan en te beslissen wat je nog wilt houden en van welke spullen je afscheid wilt nemen. Hang de smart tv eindelijk aan de muur of kies voor een echte eyecatcher zoals de Serif van Samsung. Deze tv staat op pootjes, waardoor je geen televisiekast nodig hebt. Dat houdt de kamer lekker luchtig.

4. Minder verspillen

Dit jaar weet je het zeker: je wilt minder eten verspillen. Dat lukt je door bijvoorbeeld vooruit te plannen en in een keer boodschappen te halen voor een aantal dagen. En heb je toch wat over? Dan bedenk je daar een gerecht bij. Een echte hulp bij dit voornemen is de FoodShowCase koelkast van Samsung. Dit Amerikaanse model heeft drie delen die je elk afzonderlijk kunt openen. Het smalle deel is voor de versproducten, zoals je groentes. Het voorste deel van de grote deur is bedoelt voor flessen en pakken drinken. Open je het achterste deel van de grote deur, dan kom je bij alle langer houdbare, gekoelde producten. Doordat de koelkast zo overzichtelijk is, zie je in een keer wat je nog hebt en welke boodschappen je nog zou moeten halen.

5. Vaarwel impulsaankopen

Heb je nieuwe apparatuur nodig, bijvoorbeeld een oven of een wasmachine, dan hebben veel mensen de neiging die zo snel mogelijk te kopen. Je wilt tenslotte geen dag zonder. Toch is het vaak handig er iets meer tijd voor te nemen, om zo een weloverwogen beslissing te nemen. Dat is nou precies wat jij dit jaar gaat doen. Neem even afstand en bedenk wat jij echt belangrijk aan zo’n apparaat vindt en welke functie jou net dat beetje extra comfort kan bieden. Is dat een uitgebreide lijst programma’s als het om de wasmachine gaat, of misschien een extra klepje, zodat je een vergeten stuk wasgoed alsnog kunt toevoegen, nadat het programma is gaan draaien? Ben je op zoek naar en combi-oven, of wil je graag dat hij helemaal up-to-date en dus smart is? Heb je het apparaat gevonden dat echt helemaal bij jouw situatie past, dan ben je daar dubbel zo tevreden over.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home