WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Masterclass: smart home & huishouden

In masterclass #1 heb je geleerd wat we verstaan onder een smart home. In de tweede masterclass legt Kirsten Jassies, online expert, uit hoe je je huis en huishouden slimmer kunt maken door het gebruik van slimme sloten, beveiligingssystemen, een robotstofzuiger en slimme wasmachine. Wil jij weten hoe je meer vrije tijd krijgt door deze smart things te gebruiken? Bekijk de video! (promotie)

Masterclass #2

Bekijk hieronder de masterclass waarin Kirsten je alles vertelt over een smart home en huishouden.

In het kort:

– Er zijn inmiddels een heleboel slimme producten op de markt die jou kunnen helpen met het huishouden.
– Ga bijvoorbeeld voor een robotstofzuiger. Je hoeft deze alleen aan te zetten of te programmeren op een bepaald tijdstip. De robotstofzuiger gaat aan de slag terwijl jij weg bent.
– Met een slimme wasmachine kun je op afstand de wasprogramma’s instellen en krijg je een seintje op je smartphone als de was klaar is.
– Er komen steeds meer hulpjes in het huishouden, zoals bijvoorbeeld een slimme vaatwasser of de ‘dash buttons’ van Amazon. Dat zijn knoppen die je op je wasmachine of koffiezetapparaat plakt. Wanneer je ziet dat je wasmiddel of koffie bijna op is, kun je met één klik op deze button een bestelling versturen en wordt het product de volgende dag thuis bezorgd. Helaas zijn deze buttons alleen nog maar in Amerika verkrijgbaar.
– Er zijn verschillende apps waarmee je je huishouden nog slimmer kunt maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle apparaten worden uitgeschakeld als het begint te onweren.

Voorbeelden van smart things:

– De POWERbot van Samsung; een robotstofzuiger die je hele huis schoonmaakt.
– Een slimme wasmachine, bijvoorbeeld de AddWash.
– Een camera die pushmeldingen verzendt bij beweging.
– Een sensor bij de koelkastdeur die een melding geeft wanneer deze te lang openstaat.

Linkjes:

– Meer weten? Lees hier alles over een robotstofzuiger en slimme wasmachine.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home