WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Masterclass: alles over een smart home

Bij de inrichting van een huis speelt naast styling, technologie een steeds grotere rol. Met een smart home kun je bijvoorbeeld op afstand huishoudelijke apparatuur en verlichting aan- of uitschakelen of de verwarming hoger zetten. Maar wat houdt een smart home nu precies in? Dat heeft Kirsten Jassies, online expert, voor jullie uitgezocht. In vier masterclasses zal ze uitleggen wat een smart home doet en hoe het jouw leven kan verrijken. Ben jij klaar voor les 1? (promotie)

Masterclass #1

Bekijk hieronder de masterclass waarin Kirsten je alles vertelt over een smart home.

In het kort:

– Onder een smart home verstaan we slimme apparaten die je kunt bedienen via een app. Er wordt daarbij informatie verzameld over jouw gedrag in huis of het gebruik van een bepaald huishoudelijk apparaat. Deze data wordt gekoppeld aan de functies van het apparaat. Bijvoorbeeld: je gaat naar je werk, de app registreert dat en de lichten gaan uit.
– Tegenwoordig kunnen alle apparaten in huis slim worden gemaakt, ook huishoudelijke apparaten als koelkasten, wasmachines en stofzuigers.
– In de toekomst kan een huis elk familielid herkennen doordat iedereen bijvoorbeeld een smart watch draagt, waardoor functies in elke ruimte worden aangepast, afhankelijk van wie er op dat moment is.

Voorbeelden van smart things:

– Slimme sloten die je deur openen als je in de buurt bent.
– Een slimme thermostaat, die zorgt dat de temperatuur omlaag gaat wanneer je weg bent, of alvast omhoog gaat als je over een half uur thuis komt.
– Een draadloos multi-room audio systeem.
– De Samsung Smart Home app.

Linkjes:

– De app “If this then that“. Deze app is handig als je producten van verschillende merken hebt en deze slim wilt maken. Je kunt dan zelf ‘recepten’ instellen. Bijvoorbeeld: ALS de deurbel gaat DAN gaat het licht in de gang aan.
– Meer weten? Lees hier alles over een smart home.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home