Geef je tv en audio een plek in huis

beeld vtwonen Beeld

Je wilt geen dag zonder: een fijn audio-systeem om je favoriete muziek te luisteren en een grote smart-tv voor een avondje ‘binge watchen’. Maar op het moment dat je ze niet gebruikt, zijn het vaak stoorzenders in je interieur. Zo los je dat mooi op. (promotie)

Smart tv uit het zicht

Als ze aanstaan kun je je niets mooiers wensen; de beeldkwaliteit van smart tv’s is zo hoog dat het niet meer van echt te onderscheiden is. Neem nou de Quantum dot SUHD tv van Samsung. Op het eerste oog lijkt het een ‘gewone’ tv, maar bij deze SUHD-tv komen de kleuren op het scherm nog meer tot leven dan bij een Full HD tv.

Prachtig natuurlijk, maar eenmaal uit, verandert jouw intelligente beeldbuis in een saai zwart vlak. Door hem de juiste plek in je interieur te geven, valt dat minder op. Drie tips:

Lees verder onder de advertentie

– Heb je een platte televisie? Zorg dan dat de tv tegen een donkere, achtergrond hangt en zet daar een lichte kast onder of naast met een aantal mooie accessoires. Je oog wordt getrokken naar het licht, waardoor de tv niet meer opvalt. Een curved tv kun je op de lichte kast zetten.

– Kies voor een wandvullende kast met schuifdeuren waar je tv achter verbergt. Of geef zelf een open kast een paar deuren van bijvoorbeeld oude luiken.

– Hang de tv op een wand gevuld met lijsten met prenten, foto’s en kunstwerken van verschillende formaten.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Top geluid én ontwerp

Heb je je woonkamer eenmaal stijlvol ingericht, moet er nog een plek gevonden worden om de luidsprekers van je audio-systeem neer te zetten. Het liefst plaats je ze achter een gordijn, of in de hoek van de kamer, maar dat is voor de kwaliteit van het geluid geen aanrader. Als je het aan kenners vraagt, moeten de speakers bijvoorbeeld minimaal 60 centimeter van de achter- en de zijmuur worden bevestigd en mag er tussen de speakers en de luisterplek geen tafel staan, want die vervormt het geluid. Haak je al af? Wij wel!

Gelukkig is er een briljante oplossing in de vorm van de Samsung Wireless 360° speaker.

Lees verder onder de advertentie

Dit smart audio-systeem heeft de vorm van een cilinder, waardoor het geluid zich rondom verspreidt. Daardoor heb je op elk punt van de ruimte kwaliteitsgeluid. En wil je de luidspreker toch graag bij de muur zetten? Geen punt. Het geluid blijft dezelfde kwaliteit houden. Zelfs als je de speaker tussen een paar mooie vaasjes en andere accessoires zet, zodat hij minder opvalt. Best of both worlds, toch?

beeld vtwonen Beeld

Slim met afstandsbedieningen

Eerlijk zeggen: hoeveel afstandsbedieningen heb jij in huis? Zijn het er drie, vier, of misschien wel vijf? Je kunt ze natuurlijk verbergen in handige tafeltjes en kastjes met een laatje, maar de kans is groot dat er toch twee op de bank blijven slingeren. Bovendien pak je altijd de verkeerde. Kan daar nou niet iets op verzonnen worden? Goed nieuws: daar ís al iets op verzonnen. Met de bijgeleverde Smart Remote afstandsbediening van Samsung kun je alle apparaten bedienen die je aansluit op je televisie.

Lees verder onder de advertentie

Meer weten? Lees alles over dé tv voor designliefhebbers.

Bron: in samenwerking met Samsung