Ga voor een smart home

beeld vtwonen Beeld

Wil jij naast een stijlvol interieur ook een comfortabel huis, maar haak je af als je de term smart living hoort? En heeft de uitdrukking domotica zo’n zelfde effect op je? Dan is dit artikel voor jou. We gaan je haarfijn uitleggen wat het is, hoe eenvoudig je het zelf thuis kunt toepassen en waarom je dat zéker wilt. (promotie)

Wat is smart living?

Kort gezegd betekent smart living dat je je huis bestuurt via je telefoon of je tablet. Je maakt je woning intelligenter, waardoor je op afstand bijvoorbeeld huishoudelijke apparatuur en verlichting kunt aan- of uitschakelen of de verwarming hoger kunt zetten, zodat het al comfortabel warm is als je thuiskomt.

Op en top smart

Je kunt je woning slim maken door een uitgebreid domotica-systeem te laten installeren. Zo kun je eenvoudig al jouw smart-apparatuur koppelen aan jouw tablet of telefoon.

Lees verder onder de advertentie

Is dat eenmaal voor elkaar, dan kun jij via één app de verlichting regelen, de verwarming hoger of lager zetten, kijken wie er voor de deur staat, de televisie inschakelen of zelfs de raambekleding open of dicht doen. Ook als je niet thuis bent.

Deze techniek is nu al volop beschikbaar. Veel nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig inclusief domotica-systeem opgeleverd en de techniek is inmiddels zó uitgebreid dat hij ook in een bestaande woning via een wireless systeem kan worden gebruikt.

Slim huishouden

Ook zonder zo’n alles omvattend systeem kun je smart living toepassen in jouw eigen woning. Er komt steeds meer smart (huishoudelijke) apparatuur op de markt die je via een app en op afstand kunt besturen.

Lees verder onder de advertentie

Het gemak van de smart televisie is inmiddels wel bekend, maar wist je dat er bijvoorbeeld ook al smart koelkasten zijn? Samsung heeft een slimme koelkast die is uitgerust met een cameraatje, waardoor je op afstand kunt zien of je nog boodschappen nodig hebt voor het eten van die avond. Handig! En ken je de robotstofzuiger al die je op afstand kunt inschakelen? Zo zijn er nog veel meer voorbeelden van apparatuur die jouw leven een stuk comfortabeler maken.

Dit wil je toch?

Het grote voordeel van deze intelligente apparatuur is dat het je tijd bespaart. De vloer is tenslotte al schoon als je thuis komt en de oven is al voorverwarmd, doordat je de smart oven hebt ingeschakeld op het moment dat je de trein instapte. Zo blijft er veel meer tijd over voor de dingen die er echt toe doen. Quality time wordt bij deze verlengd!

Bron: in samenwerking met Samsung