WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6x hoera voor deze wasmachine

Maandag wasdag. Wassen was vroeger de zwaarste taak van de huisvrouw. Water koken in de ketel, alles handmatig schoon schrobben en daarna door de wringer halen. Hoera dus voor de wasmachine. Wat een tijdbesparing! (promotie)Samsung AddWash

De realiteit

En toch: toen mijn zoon James net geboren was deed ik voor mijn gevoel ook niets anders dan wassen. En niet alleen op maandag. Lakentjes, hydrofielen en rompers. Oja, ook nog de wasbare luiers, die we vanuit duurzaam oogpunt gebruiken. Zit jij nu in die never-ending-was-fase? Relax, het komt wel goed. Inmiddels is James 2,5 en de berg was is onder controle. Toen Samsung me vroeg om hun nieuwste AddWash te testen, was ik dan ook nieuwsgierig. Ik ben benieuwd of deze wasmachine toch nog wat kan toevoegen aan mijn wascomfort.

En? En? En?

Het antwoord is ja. Eerlijk: ik moest stiekem een beetje lachen om al die marketingtermen bij technische producten. Zoals AddWash, EcoBubble en Bubble Soak. Maar gelukkig voegen deze functionaliteiten ook écht wat toe. Daarom:

6x hoera voor de Samsung AddWash

1. Allereerst die AddWash. Dat betekent dat er een deurtje in de wasmachinedeur zit. Zo kun je later nog dingen aan de was toevoegen. Ja, ik moest er eerst ook om gniffelen. Maar jij weet ook dat jouw kind altijd z’n wortelhapje over z’n witte romper uitsmeert, als jij net de was hebt aangezet. No worries: die oranje derrie kan dus meteen mee. Scheelt jou weer een handwas.
2. Een hele belangrijke: de EcoBubble-functie. Die maakt van je wasmiddel schuim. Zo neemt je wasgoed de zeep beter op en wordt sneller schoon, ook op lagere temperaturen. En dat is weer goed voor het milieu én je portemonnee.
3. Niet verwacht, maar toch best handig: je wasmachine op afstand bedienen. Met de Smart Home App zet ik de was aan via m’n smartphone. Bij thuiskomst hang ik de was dan op, fris uit de machine.
4. Ik was me er niet bewust van, maar mijn oude wasmachine maakt best veel lawaai. M’n nieuwe exemplaar heeft een stille motor en kan dus ook draaien als James net in bed ligt.
5. Bubble Soak. Klinkt dat niet spectaculair? Het speciale programma helpt lastige vlekken te verwijderen. Best handig, met kleine koters in huis.
6. En tot slot: een wastrommel van 12 kilo. Ja, echt waar, wat een luxe. Er past zoveel in. Plus mijn was voelt schoner én zachter aan, zelfs zonder wasverzachter.

Samsung Addwash Samsung Addwash

De conclusie: het kan dus echt. Blij worden van je nieuwe wasmachine. En met deze handigheidjes hebben James en ik weer tijd over voor andere dingen. Taarten bakken bijvoorbeeld, in de plassen stampen of iets anders waar je lekker vies van wordt.

Smart Home

Een slim huis betekent dat er meer tijd over blijft voor de echt leuke en belangrijke dingen in het leven. Samsung heeft diverse smart oplossingen die het dagelijks leven eenvoudiger maken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook het artikel ‘Smart living = smart cleaning‘.

Bron: Tekst en fotografie Laura de Jong. In samenwerking met Samsung.

nog meer: Smart Home