WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een smart home

Smart wonen wordt steeds makkelijker voor iedereen. Wees niet bang: je hoeft geen compleet systeem te laten installeren. Veel van de apparaten die je dagelijks gebruikt, zijn intelligent geworden. Als jij in je smart home thuiskomt is de was al gedaan, het eten klaar en het huis schoon en blijft er meer tijd over voor leuke dingen. Is jouw huis nog niet smart? Vijf tips! (in samenwerking met Samsung)

Tip 1: Zet de stofzuiger aan het werk

…En ga zelf de deur uit! Of je nu gaat werken of een dagje weggaat, er is geen reden meer om in een stoffig huis thuis te komen. Sinds de komst van de robotstofzuiger kun je letterlijk van de vloer eten als je thuiskomt na een lange dag. Daar kun je op vertrouwen met de Samsung Powerbot. Deze huisgenoot zoekt iedere keer weer de ideale route om bijvoorbeeld je woonkamer te zuigen. Als de batterij van de robot leeg begint te raken, rijdt hij zelf terug naar het dockingstation om op te laden. Als je niet thuis bent, zie je via de Smart Home app wat de status is.

Tip 2: Regel de verlichting via een app

Na een drukke dag geen zin om van de bank te komen? Om de verlichting in te schakelen, hoef je niet langer naar het lichtknopje te lopen. De nieuwste verlichtingssystemen bedien je eenvoudig vanaf de Smart Home app op je telefoon. Dat gaat verder dan alleen aan- en uitschakelen. Je kunt door het instellen van de sterkte en de kleur van het licht een eigen sfeer neerzetten. Door verschillende lampen met elkaar te verbinden in één app kun je zelfs ‘plannen’ maken, waardoor je met een druk op de knop de juiste verlichting inschakelt voor een avondje borrelen, of om ontspannen een boek te lezen.

Tip 3: Bestuur de keuken op afstand

Hoewel je voorlopig nog zelf moet koken, is de keuken al een stuk intelligenter dan je misschien verwacht. Het programmeerbare koffiezetapparaat is je vast al bekend. Maar ken je de vaatwasser die zichzelf instelt of de afzuigkap die zich aanpast aan de hoeveelheid wasem ook al?
Een drukke werkdag, vast in de file en ’s avonds ook nog een afspraak? De smart oven van Samsung maakt je hectische leven meteen een stuk fijner. Zet ’s ochtends je eten klaar in de oven, zet deze via de Smart Home app aan en je kunt meteen aan tafel. Wat een luxe! En binnen afzienbare tijd verkrijgbaar: de slimme Family Hub koelkast voorzien van een display die alle functies van je telefoon overneemt. Bovendien kun je via in de supermarkt via de app zien welke voedingsmiddelen er nog in de koelkast liggen. Dit kan zelfs via voice control: “Bixby, show the inside of the fridge”. Wij kunnen niet wachten!

Tip 4: Houd de was onder controle

Is de was niet jouw favoriete klusje? Er bestaan al wasmachines waarbij je via de Smart Home app op afstand het juiste wasprogramma kunt kiezen om vervolgens de machine in te schakelen, bijvoorbeeld de Samsung Addwash. En wat dacht je van drogers die jouw dierbare kleding beschermen?

Tip 5: Haal alles uit de televisie

Sinds de komst van de smart televisie bepalen we zelf wat we willen zien en wanneer we dat kijken. Het is niet enkel meer de continu verbeterende beeldkwaliteit, tv’s passen ook steeds beter in ons interieur. Onze favoriet? The Frame. Deze tv staat niet alleen bol van de technische hoogstandjes, het is ook nog eens een aanwinst voor je interieur.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home