WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een comfortabele slaapkamer

De meest persoonlijke plek in huis is de slaapkamer. Omdat je hier echt wilt ontspannen, moeten sfeer en temperatuur optimaal zijn. Wij verzamelden vijf tips om de ultieme sfeer te creëren. Slaap lekker! (in samenwerking met Samsung)Comfortabele slaapkamer

1. Clean room policy

Echt ontspannen en de volgende dag heerlijk uitgerust wakker worden, kan alleen in een kamer die zelf ook rust uitstraalt. Dus: geen slingerende schoenen, nog op te ruimen kleding, computers of kleine rommeltjes in het zicht. Probeer alle spullen achter gesloten deuren op te bergen. Een open kast, of een kledingrek ziet er prachtig uit, als er alleen een paar tere blousejes aan hangen, maar in de praktijk geeft zo’n opberger al snel een rommelige indruk.

2. Rust en toch een inloopkast

Wat als je nou voor the best of both worlds gaat en toch die open inloopkast wilt? Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang jij ervoor zorgt dat de open kant van de kast vanuit het bed niet te zien is. Plaats zo’n kast dus met de rug naar het bed en zorg dat die kant mooi afgewerkt is.

3. Altijd een aangename temperatuur

Voor een goede nachtrust is de juiste temperatuur van de kamer ook belangrijk. Te warm of te koud zorgt voor een nacht draaien en woelen. Met de Samsung Wind Free Air conditioner stel je met je smartphone jouw ideale temperatuur in. Dat kan op afstand; zo is je slaapkamer al aangenaam zodra je thuiskomt. Of wil je, eenmaal in bed, nog een e-book lezen of door Instagram scrollen, dan stel je op je smartphone of tablet een comfortabele temperatuur in. Doordat je de airconditioner bedient via je telefoon, kun je de temperatuur moeiteloos naar beneden bijstellen, op het moment dat je wilt gaan slapen.

Dankzij de windvrije koeltechnologie wordt de temperatuur van de slaapkamer na een dagje strand aangenaam koel, zonder dat bekende briesje in je gezicht Naast koeltechnologie beschikt deze airconditioner ook over een warmtepomp. En -ook belangrijk- het apparaat maakt geen herrie.

De Wind Free Air is ook duurzaam. Waar andere airconditioners afslaan op het moment dat de gewenste temperatuur is bereikt en vervolgens weer aanslaan, als de temperatuur oploopt, houdt het exemplaar van Samsung de temperatuur constant. Dat scheelt een hoop energieverbruik.

4. Serene kleuren

Het kan niet vaak genoegd worden gezegd: rustige kleuren brengen letterlijk rust in een ruimte. Ga voor witten, of grijzen in een slaapkamer en combineer die kleur met een zachte pastel voor een vrolijke noot. Hou ook het beddengoed in deze kleuren. Zo zorg je eenvoudig voor een serene sfeer. Felle kleuren hebben juist als effect dat je actiever wordt. Prima voor op de werkkamer, maar niet zo fijn als je wilt ontspannen.

5. Zacht licht

Natuurlijk slaap je in het donker, maar goede verlichting doet veel voor de sfeer in een ruimte. Plaats in de slaapkamer meerdere kleine lampjes, al dan niet te bedienen met je smartphone, met warm licht voor een knusse sfeer. Vermijd wit, of blauwig licht, die kleuren zorgen er juist voor dat je je wakker voelt.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home