WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een slimme werkplek

Je werkt hard en wilt dat zo smart mogelijk aanpakken; het werken zelf, maar ook de ruimte waarin je je werk uitvoert. Een aantal tips om jouw werkplek zo slim mogelijk in te delen. (in samenwerking met Samsung)Werkplek

1. Slimme muur

Heb je thuis ruimte voor een eigen werkkamer, dan wil je die mooi en slim inrichten. In elk geval lekker licht, zodat je overdag zonder kunstlicht kunt werken. Het ligt voor de hand om daarom de muren wit te schilderen. Voordat je een pot latex bij de bouwmarkt gaat halen, is dit nog een leuke tip: smart wall paint. Dit is witte verf die je als whiteboard kunt gebruiken. Mooi en praktisch tegelijk. Je kunt de verf op de muur gebruiken, maar ook bijvoorbeeld op de tafel. Je kunt de verf beschrijven met whiteboard-stiften en afvegen met een microvezeldoek.

2. Werken vanaf je telefoon

Hoogstwaarschijnlijk is je werkplek al behoorlijk smart, met een laptop of desktop en goede wifi. Maar het kan nog slimmer. Samsungs DeX Station maakt jouw laptop namelijk overbodig en zorgt ervoor dat je van jouw telefoon een computer maakt. De DeX Station is een docking station voor de S8 en S8+ smartphones.

Door de telefoon in het docking station te zetten, verschijnt het scherm van je telefoon in een speciale desktopmodus in Full HD op je monitor. Vanaf dan kun je op een groot scherm documenten bewerken die je vervolgens in je telefoon bewaart of via je telefoon verstuurt. Dit kan een e-mail zijn, maar ook een verslag, spreadsheet of een foto die je wilt bewerken. Ben je onderweg al aan een e-mail begonnen, dan kun je hem achter je monitor afmaken. Andersom werkt het natuurlijk ook: moet je weg, dan pak je je telefoon en kun je in de trein verder werken. Dat is nog eens wat anders dan sjouwen met je laptop.

3. Goed voor je lijf

Iedereen weet het inmiddels wel: de hele dag zitten is niet goed voor je. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen die ervoor zorgen dat je in beweging blijft tijdens het werken. Denk aan een bureau dat je in hoogte zover kunt verstellen dat je er zowel achter kunt zitten als staan, of aan een opzetstuk dat je eenvoudig op de keukentafel plaatst om staand te werken. Vind je dat nog te passief, dan zijn er bureaustoelen met fietstrappers of losse trappers die je onder de tafel plaatst.

4. Multitasken

Heb je een vijf minuten power-pauze, omdat je even vastloopt in een taak? Open dan de Smart Home app op je telefoon en zorg dat de slimme wasmachine om half vijf aanspringt, schakel de robotstofzuiger in, check of de oven inderdaad om zes uur begint met voorverwarmen en kies je favoriete playlist om naar je losse speaker te streamen. Je hoofd is even uit het werk, het huishouden loopt op rolletjes en voor je het weet zit je weer in een creatieve flow.

5. Fijne verlichting

Goede verlichting op je werkplek is een must. Het houdt je scherp en voorkomt dat je met hoofdpijn je computer afsluit. Ga voor verlichting die je met je smartphone kunt bedienen en maak een aparte ‘werkscène’ waarin de lampen zo zijn afgesteld dat ze het ideale licht geven om bij te werken. Dat betekent dat je geen aparte lampen hoeft te kopen, mocht je aan de keukentafel werken. Via een app op je telefoon, schakel je de verlichting eenvoudig van standje ‘gezellig dineren’ naar ‘serieus aan het werk’.

Bron: in samenwerking met Samsung

nog meer: Smart Home