WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Je huis langer stofvrij houden dankzij deze gemakkelijke schoonmaaktip

Je kent het vast wel: heb je nét je huis schoongemaakt, zie je twee dagen later alweer een laag stof liggen. Het lijkt soms op dweilen met de kraan open. Gelukkig is er een gemakkelijke schoonmaaktip waarmee je je huis langer stofvrij houdt.

allesreiniger vaatdoek emmer
Emmer – zink – offwhite – 10 L – € 9,95 (Dille & Kamille), Bio ruit vaatdoek – bruin – € 2,50 (Dille & Kamille)

Geniale tip

Het TikTok-account Vicols Family House deelde onlangs een video met een handige tip. In de video is namelijk te zien hoe een vrouw een beetje water in een bakje giet en dit daarna mengt met wat wasverzachter.

Vervolgens dompelt ze een schoonmaakdoek in het mengsel. Met het doek veegt ze over verschillende meubels. ‘Veeg er alles mee af, het ruikt echt heerlijk’, zo hoor je de voice-over zeggen.

Wasverzachter als stofafstoter

Het klinkt misschien een beetje gek, maar wasverzachter heeft de eigenschap dat het stof afstoot. Hierdoor is het dus heel effectief om oppervlaktes als tafels, bureaus, televisiekastjes en je vensterbank stofvrij te houden. Handig!

Ook goed om te weten: wasverzachter zorgt voor een beschermlaagje. Hierdoor kun je er dus ook je ramen mee schoonmaken. Als je een mengsel maakt van wasverzachter en warm water en dit op je ramen spuit, zie je dat ze een stuk langer fris blijven.

Enthousiaste reacties

Aan de reacties onder de video is te zien dat mensen erg enthousiast zijn over de tip. ‘Ik vind dit een geweldige tip, mijn moeder doet dit ook altijd’, zo reageert iemand. ‘Ik doe dit zelf wekelijks en het werkt perfect’, zo reageert een ander.

Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het ‘wondersop’: breng het nooit direct aan op elektrische apparaten zoals de televisie!

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Lees hier meer over de artikelen van andere titels op vtwonen.nl

Voor een fris huis…

nog meer: schoonmaken