WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo stel je het ideale kleurenpalet voor in huis samen

Met kleur maak je een huis persoonlijk en sfeervol, helemaal als je de juiste tinten met elkaar mixt. Maar hoe doe je dat en waar let je op? 3 tips voor het samenstellen van jouw unieke kleurenpalet.

In samenwerking met Flexa

1. Check de basis

De woonkamer is meestal een plek waar we veel tijd doorbrengen. Zoek dan ook naar kleuren die je aanspreken, bijvoorbeeld subtiele schakeringen van rood, bruin, oranje en geel. Zo’n mix van aardetinten zorgt niet alleen voor een comfortabele en uitnodigende sfeer, het vormt ook de perfecte basis voor een interieur. Een samenhangend geheel bereik je door tinten uit dezelfde kleurfamilie te combineren, zoals stylist Fietje deed in aflevering 4 van weer verliefd op je huis met de kleuren Sun Kissed, Bakery Brown en Spiced Honey van Flexa Creations. Dit palet van koffie-, toffee- en karameltinten voelt aan als één kleur, maar zorgt wel voor een speels schaduweffect.

2. Let op lichtinval

De ene muur is de andere niet. Structuur, hoogte en glansgraad hebben effect op hoe een kleur overkomt. Kijk daarom altijd bij dag- en kunstlicht hoe een kleur uitpakt, in de ochtend kan een tint er namelijk anders uitzien dan wanneer het schemerig is. Kleur gekozen? Door zonlicht kan de kleur op je muur vervagen. Met de HD kleurtechnologie van Flexa Creations muurverf blijft de kleur op je muur goed behouden. Dus of je nu gaat voor zachtroze, koninklijk blauw, warm bruin of pauwgroen; alle kleuren blijven even rijk en vol. Onderschat ook het belang van de juiste afwerking niet. Een kalkmatte muurverf zal meer rust uitstralen en oneffenheden verdoezelen, terwijl een glanzende afwerking licht reflecteert en daardoor meer sprankelt.

3. Breng kleur samen

Het kiezen van kleur gaat vooral over het kiezen van combinaties. Onze ogen onderscheiden eigenlijk geen kleur, maar wel de verschillen tussen deze kleuren. Met kleur kun je dus niet alleen een statement maken, je kunt er delen van een ruimte ook meer of juist minder mee benadrukken. Niet zo gek dat Fietje de hoge wand liet schilderen in de kleur Lively Kraft. Juist het accentueren van zo’n opvallende hoogte zorgt ervoor dat je de muur meer betrekt bij de rest en het rustiger aanvoelt. Zelfs als je veel zichtlijnen in één ruimte hebt kun je prima verschillende kleuren gebruiken. Door voor ton sur ton tinten te kiezen blijft het rustig, versterken de kleuren elkaar extra en creëer je een speelse schaduwwerking in huis.

Klaar om jouw kleurenpalet te kiezen?

Het Flexa Creations assortiment bestaat uit 54 kleuren die in 3 overzichtelijke thema’s zijn onderverdeeld. Zelfs de kleuren tussen de verschillende thema’s zijn eenvoudig met elkaar te combineren, waardoor er altijd een kleurenpalet van jouw smaak tussen zit. Ontdek de 3 thema’s en alle kleuren op flexa.nl.

nog meer: Samenwerking