WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo pas je dé trendkleur van 2021 toe

Warme, neutrale kleuren zorgen voor een stevige en tijdloze basis in huis. En die gaan we de komende tijd vaker zien, want voor 2021 is door Flexa een aardse natureltint verkozen tot kleur van het jaar. Hoe je deze veelzijdige trendkleur toepast? Daar helpen wij je graag bij op weg.

In samenwerking met Flexa

woonkamer inspiratie
Weer verliefd op je huis | flexa trendkleur brave ground neutrale tinten en kleurvlakken op de muur zwarte bank en bio-ethanol haard

Evenwichtig kleurpalet

Een trendkleur wordt niet zomaar gekozen: daar gaat een wereldwijd trendonderzoek aan vooraf. Het overkoepelende thema voor 2021 is de moed om verandering te omarmen. Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. Aarden, letterlijk. Geen toeval dus dat de kleurexperts van Flexa een neutrale tint uitriepen tot Kleur van het Jaar 2021. Trendkleur Brave Ground van Flexa is een evenwichtige kleur die ons helpt om verandering te omarmen.

Kleur als verbindende factor

Stylist Fietje Bruijn liet in aflevering 8 van ‘Weer verliefd op je huis’ zien hoe mooi het is om verschillende tinten warme neutrale grijzen en bruinen samen te brengen. Met trendkleur Brave Ground van Flexa als basis stelde ze een ton sur ton palet samen van warme, aardse kleuren. In Soest zorgden deze kleuren voor balans en rust in de ruimte, maar vormden ze ook de verbindende factor tussen de eetkamer en living.

woonkamer ideeën
vtwonen weer verliefd op je huis | flexa trendkleur brave ground woonkamer met neutrale tinten en okergele poef
hal inspiratie
vtwonen weer verliefd op je huis | flexa trendkleur brave ground neutrale tinten en kleurvlakken in hal met witte tegels en zwarte trap

Werk met kleurvlakken

Fietje maakte in Soest op een verrassende manier gebruik van kleurvlakken. Gedurfd is het zeker, maar het resultaat is absoluut uniek! Zo is het erg mooi om een bepaald gedeelte van de ruimte te accentueren door verschillende kleuren muurverf op één wand te combineren. Dit vormt ook meteen een mooie achtergrond voor kunstwerken of ingelijste foto’s op een wandplank. De industriële bakstenen muur maakt het resultaat extra warm en sfeervol.

Breng kleuraccenten aan

Als de basis eenmaal staat met natuurlijke, aardse kleuren op de muur, is het tijd om extra kleuraccenten aan te brengen. Zwarte meubels en accessoires zorgen voor een stijlvol contrast. Herfst- en specerijtinten, zoals een kerriegele fluwelen poef of herfstblad-oranje kussens en plaids op de bank, geven het interieur een onverwachte touch. Gewaagd? Niet echt: de kleuren uit het Trust palet van Flexa zijn mooi met elkaar te combineren. De kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie.

Ook zin om te experimenteren met Brave Ground? Ontdek hoe de Kleur van het Jaar 2021 als basis kan worden gebruikt voor ontelbare kleurschema’s op flexa.nl.

nog meer: Samenwerking