WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips voor een nog fijnere slaapplek

Door goed te slapen voel je je fit en kom je de dag door. Een bed is daarbij essentieel, eigenlijk heb je in je slaapkamer weinig meer nodig. Want hoe fijner je slaapplek en hoe meer aandacht voor elkaar, hoe makkelijker je bed een romantisch liefdesnest wordt. Wij delen 5 tips. (in samenwerking met Auping)

1. De kleuren

Lichte en natuurlijke tinten zijn basic, eindeloos met elkaar te combineren en zorgen voor een luchtige sfeer in de slaapkamer. Denk niet dat je met lichte kleuren geen knus gevoel kunt creëren, met een combinatie van zachte grijzen, naturellen en zandtinten wordt het intiem zonder dat het te donker wordt. Mix kleuren die dicht bij elkaar liggen voor een zacht en romantisch schaduweffect. Wil je spelen met kleur? Leg een okergeel, petrolblauw of oudroze sprei op het voeteneinde.

2. Het bed

In een bed gebeurt zoveel meer dan alleen slapen. Je krijgt er de beste ideeën en beleeft er samen de mooiste momenten. Een goed bed met het juiste matras is daarom erg belangrijk. Om op te slapen, te kletsen, te troosten en het leven te vieren. Een Auping is met aandacht gemaakt en voor aandacht gemaakt. Slapen zorgt voor rust, liefdevolle momenten en een fijne relatie met anderen. Hebben we dat allemaal niet een beetje nodig in ons drukke bestaan?

3. Het beddengoed

Omdat het onder de dekens en tussen de lakens ook best gezellig mag zijn… ontmoet elkaar onder lagen vol zachtheid. Gebruik eens een vierseizoenen dekbed, deel het op in tweeën en doe om ieder deel een ander overtrek. Kies voor contrasterende kleuren of ga voor ton sur ton met twee complementaire tinten. De lagen zorgen voor een luxueus hotel-gevoel en een rijke gelaagdheid. En mocht het er echt warm aan toe gaan, dan heb je in een handomdraai een beetje beddengoed minder.

4. De kussens

Een hoofdkussen is belangrijk voor een goede nachtrust. Het is er om nek en hoofd te ondersteunen, zodat je nekspieren zich ’s nachts kunnen ontspannen na een drukke dag. Daarnaast kan een kussen ook sfeerverhogend zijn, helemaal als het er veel zijn! Kies voor kussenhoezen van zachte, glanzende en aaibare materialen als fluweel of satijn, het liefst eerlijk en duurzaam geproduceerd. De materialenmix zorgt voor volume en een luxe gevoel, waardoor het extra verleidelijk wordt in bed te duiken.

5. De verlichting

Met goede verlichting maak je de sfeer in de slaapkamer compleet. Vermijd fel licht, kies in de slaapkamer altijd voor een dimmer of ga voor subtiele (hang)lampjes naast het bed. Tegenwoordig zijn er ook lampen waarmee je de verlichting kunt aanpassen aan de sfeer in de ruimte. Laat die romantiek maar komen!

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: Samenwerking