Zo maak je van de trap een echte eyecatcher

beeld vtwonen Beeld

Het is niet alleen de schakel tussen twee verdiepingen, met een trap in de juiste sfeer kun je ook een heus interieur statement maken. Hoe je dat doet vertellen we je aan de hand van deze 4 tips.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Upstairs Traprenovatie

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

1. Zorg voor eenheid

De eerste kennismaking met een huis begint (meestal) in de hal waar vaak ook de trap in het zicht zit. Een voorproefje van de rest van het interieur krijg je door kleuren, materialen en vormen van deze ruimte zoveel mogelijk af te stemmen met de rest van het huis. Grijs op de muren in de woonkamer of keuken? Trek de kleur door naar de gang en schilder een grijze lambrisering langs de trap omhoog. Nog een truc om de hal meer bij de woonkamer te betrekken: leg (als dit mogelijk is) de vloer door, liefst zonder drempels, dan oogt het allemaal nét even wat ruimtelijker. Dezelfde stijl plinten maakt het plaatje compleet.

2. Ga voor een stoer statement

Beton staat bekend om zijn stoere en tikkeltje industriële uiterlijk, de ideale look voor een trap die gezien mag worden. Decor Blended Cement van Upstairs heeft wel de voordelen van een echte betonnen trap, maar voelt niet koud aan en is volledig onderhoudsvriendelijk. De natuurlijke betonstructuur is niet van echt te onderscheiden. Door zowel de traptreden als stootborden in hetzelfde decor te bekleden krijgt je trap een robuuste uitstraling. Wil je graag een stoere trap? Combineer het decor dan met Steeltwist, waarbij de voorzijde van de trap voorzien wordt van Blauwstalen neuzen.

3. Kies je accessoires

Het wordt nogal eens onderschat, maar er is niets belangrijker dan een goede trapleuning. Behalve dat het veilig is, maakt het ook een groot deel uit van het totaalplaatje. Wil je de industriële sfeer verder doortrekken dan is een stalen leuning een mooie aanvulling. Door de leuning in hetzelfde materiaal te renoveren krijg je eenheid. Voor een persoonlijke noot: fleur de hal op met een mooie print, familiefoto of sprekende quote. Kijk hierbij ook goed naar de wanddecoratie (en kleuren) die je verder in huis gebruikt.

4. Maak het compleet met verlichting

Met LED-verlichting zet je de trap pas echt in de spotlights. Behalve dat het voor instant sfeer zorgt, is een verlichte trap ook een stuk veiliger. Tijdens de traprenovatie van Upstairs wordt de LED-verlichting ingefreesd in de traptreden. Ze geven een sfeervol en indirect licht en zijn bovendien heel energiezuinig. Je kunt de verlichting dus met een gerust hart aan laten als het donker is waardoor je trap extra veilig is. Zo zie je zelfs in het donker precies waar je loopt!

Ook een statement trap?

Wil je meer inspiratie voor jouw nieuwe trap? Kijk op www.upstairs.com en ontdek welke trap het beste past bij jouw woonstijl. Dankzij het unieke trede-over-trede systeem is vrijwel iedere trap binnen één dag te renoveren zonder hak-of breekwerk.

Bron: In samenwerking met Upstairs Traprenovatie

Lees verder onder de advertentie