Zo maak je je huis persoonlijk

beeld vtwonen Beeld

Een huis is veel meer dan een mooi interieur. Omring jezelf met herinneringen en items die iets over jou vertellen en maak aan de hand van deze 4 tips je huis uniek en persoonlijk. (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie)

1. Zorg voor een statement

Misschien denk je bij persoonlijkheid toevoegen niet direct aan je trap, maar als er iets is wat veel over jezelf zegt … Hoe leuk is het om van dit gebruiksvoorwerp een unieke inspiratiebron te maken? Met een Upstairs Traprenovatie krijgt je trap binnen één dag een nieuwe look. De trap wordt helemaal een blikvanger met de Blackboard stootborden van Upstairs. Hiermee kun je naar hartelust experimenteren met woorden, spreuken en krabbeltjes van de kinderen. Je zet ze namelijk gemakkelijk met krijt(stift) op de trap en veegt ze er ook zo weer af. Fijn als je van afwisseling houdt. Even geen zin in afleiding? Zonder spreuken of teksten zijn de matte zwarte stootborden ook heel fijn om naar te kijken en geven ze de traptreden een bijzonder ‘zwevend’ effect. Doe de test en ontdek of deze of een andere stijl trap ook bij jou past.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

2. Verzamel herinneringen

Herinneringen zijn er om te koesteren, dus waarom zou je ze geen bijzonder plekje in huis geven? Persoonlijke spullen vertellen een nog krachtiger verhaal als je ze groepeert. Op een tafeltje of kast bijvoorbeeld, maar wat dacht je van onder een stolp of in een vitrinekast? Een te rommelig geheel voorkom je door op kleur of thema te sorteren. En of het nu om een schelp gaat van je laatste vakantie, de babyschoentjes van je kinderen of een bijzonder souvenir uit het buitenland: alles waar jij blij van wordt is het bekijken waard.

3. Maak een fotogalerij

Als er iets persoonlijk is dan zijn het wel foto’s. Een leuke en gemakkelijke manier om foto’s te laten zien is aan de hand van een fotomuur. Verzamel vakantiefoto’s en familiekiekjes en vul dit aan met afbeeldingen uit magazines of inspirerende quotes. Durf te mixen met lijsten in verschillende vormen en formaten, maar blijf bij één kleurtint zodat het niet rommelig oogt. Maak van te voren een compositie op de vloer of trek alle lijsten over op patroonpapier, plak deze met schilderstape op de wand en bepaal dan de compositie. Tevreden? Boor gaatjes door het papier heen, haal de vellen weg en voila: ophangen maar!

4. Geef oude meubels een tweede leven

Kijk eens kritisch naar je meubels en accessoires en bepaal wat wel een opknapbeurt kan gebruiken. Door aan de slag te gaan met verf, stof of behang kun je een (oud) item passender maken bij je eigen woonsmaak én een mooi tweede leven geven. Ga je voor een extra verweerde look met schuurpapier of kies je juist voor een sprekende kleur? Wat je ook doet, niets zo persoonlijk als jouw eigen creatieve inbreng.

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met Upstairs Traprenovatie