WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je de slaapkamer zomerklaar

Nu het buiten langer licht is en de temperatuur stijgt, willen we niets liever dan die zomerse sfeer doorvoeren tot in de slaapkamer. Ga direct aan de slag met deze 6 tips en je slaapkamer is binnen no time summerproof! (in samenwerking met Auping)Auping zomer slaapkamer

1. Lichte kleuren

Natureltinten zijn eindeloos met elkaar te combineren en zorgen voor een instant zomers sfeertje in de slaapkamer. Mix greige, gebroken wit en zandtinten met materialen als riet (manden), linnen (beddengoed) en hout (bankje), en de zon gaat pas echt schijnen.

2. Een bed om van te dromen

Eigenlijk heb je in de slaapkamer niet meer nodig dan een bed. Toch worden de voordelen van een goed bed vaak onderschat. Maar wie wil de dag nu niet energiek en uitgerust beginnen? Een goede nachtrust en een comfortabel bed helpen daarbij. De vernieuwde boxsprings van Auping bestaan uit verschillende lagen die los van elkaar zorgen voor goede ondersteuning én ventilatie. En voor iedereen die ook zo kan genieten van een knisperend schoon bed: de hoes van de topper is gewoon wasbaar, wel zo fris.

Auping zomer slaapkamer

3. Luchtige meubels

De meeste slaapkamers zijn niet al te groot, een beetje tweepersoonsbed is dat wél. Handig om de rest van de meubels hier op af te stemmen. Kies niet voor standaard (massieve) nachtkastjes, maar zet een krukje, stoel of tafeltje naast het bed. Opbergruimte creëer je in een dressoir, een lage dekenkist of klepbank aan het voeteneind.

4. Winter eruit, zomer erin

Bij de zomer denk je al snel aan zachte kleuren als oudroze, mintgroen en zacht lila. Combineer accessoires in pastels met toefjes koper, brons en zwart voor wat meer pit. En inspiratie vind je gewoon in de servieskast: een mooi bord, schaaltje of koffiekannetje is ook in de slaapkamer dankbaar stylingmateriaal.

5. Weg met de sprei

Een grote sprei voelt als een luxe en geeft de slaapkamer net even wat extra’s. Blijf in de zomer weg van zware stoffen en grove breisels. Kies juist eens voor een groot linnen laken. Staat niet alleen mooi, linnen heeft ook als eigenschap dat het ademt.

6. Vers groen

Beperk het gebruik van groen niet alleen tot de woonkamer, maar laat ook in de slaapkamer bloemen en planten terugkomen. En het is nog gezond ook. Kies de bananenplant of een grote palm voor die extra zwoele zomersfeer. Hangplantjes zijn ideaal voor kleinere ruimtes, leuk aan weerszijden van het bed bijvoorbeeld.

Bron: in samenwerking met Auping

nog meer: Samenwerking