Zo maak je de mooiste kleurencombinaties met verf

In samenwerking met Flexa

Lichtgrijze muur met een ronde vorm in de kleur terracotta en witte plantenbak Beeld

Kan jouw interieur wel een oppepper gebruiken? Ga aan de slag met verf, speel met vormen en vlakken en maak onverwachte combinaties met de nieuwste trendkleuren. Of je nu houdt van basic en licht of liever gaat voor sprekend en bont, er is niets zo veelzijdig als kleur. Inspiratie nodig? Wij helpen je op weg. (in samenwerking met Flexa)

Lees verder onder de advertentie

Eenheid brengt rust

Impact maken met kleur kan op veel verschillende manieren. Zorg voor eenheid door één kleur op verschillende plekken in de ruimte terug te laten komen. En of dit nu olijfgroen, donkerbruin of felrood is, de herhaling brengt rust. Bereik een samenhangend geheel door kleuren uit dezelfde kleurenfamilie te combineren. Zo zorgen verschillende tinten groen (van heel licht tot super donker) samen voor een levendig ton sur ton schaduweffect.

Accentueren kun je leren

Met kleur kun je statements maken, maar ook de nadruk leggen op muren, hoeken of zelfs meubels. Wil je kleur gebruiken, maar vind je een hele wand schilderen wat teveel? Deel een muur horizontaal in tweeën, schilder de onderkant in een contrasterende tint en laat het vlak net boven de bank uitpiepen voor een speels effect. Ook leuk: geef de wand een krachtige rand aan de bovenkant door de tint van het plafond een stukje door te laten lopen op de muur.

Boost it!

Met speelse vormen of een vlak in je favoriete kleur maak je het verschil. Heb je veel rechte lijnen in je interieur? Denk dan eens na over een cirkel op de wand. Kies hierbij voor een zachte tint als achtergrond, de kleur van de cirkel mag best opvallend, maar let er wel op dat het past bij de rest van je interieur. Een mooie ronde cirkel krijg je door in het midden een spijkertje te slaan, bevestig hieraan een touwtje met potlood, de lengte van het touw bepaalt de diameter van je cirkel. Een extra bijzonder effect krijg je door de cirkel het hoekje om te laten gaan of het gordijn er aan één kant voor te hangen.

Lees verder onder de advertentie

Verrassend contrast

Voor een lange wand die wel wat pit kan gebruiken is een kleurvlak een goede oplossing. Het ‘breekt’ het oppervlak en zorgt voor een mooi contrast. Met een voorzetwand kun je zo’n vlak ook 3D maken. De zijkant krijgt hierbij een verborgen opbergfunctie (in felgeel) en bovenop kun je nog vazen, accessoires of planten kwijt.

Groene muur met een donker bruin geverfd vlak en houten details Beeld

Kleur van het jaar

Om je te helpen bij het kiezen van kleur lanceert Flexa jaarlijks een trendkleur. De Kleur van het Jaar 2020 is Tranquil Dawn. Een zachte groentint geïnspireerd op de rustgevende tonen van het ochtendgloren. Er is een compleet kleurenpalet om deze tint heen gekozen, zodat het nog makkelijk wordt kleuren met elkaar te combineren.

Lees verder onder de advertentie

Doe de kleurtest!

Twijfel je of Tranquil Dawn, trendkleur van 2020, bij jou en je interieur past? Probeer het uit met de Flexa Kleurtester, een mini-roller en tester in één waarmee je de kleur thuis eerst kunt uitproberen, wel zo makkelijk. Bestel jouw kleurtester op flexa.nl/vtwonen.

Twijfel je of Tranquil Dawn, trendkleur van 2020, bij jou en je interieur past? Probeer het uit met de Flexa Kleurtester, een mini-roller en tester in één waarmee je de kleur thuis eerst kunt uitproberen, wel zo makkelijk. Bestel jouw kleurtester op flexa.nl/kleurtester .

Bron: Flexa

Lees verder onder de advertentie