WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kies je kunst die past bij jouw interieur

Je bent eruit, je bent die lege muren zat en gaat je interieur meer karakter en persoonlijkheid geven met kunst. Maar waar begin je en hoe kies je een kunstwerk wat past bij jouw smaak, interieur én budget? We geven 4 handige tips om je te helpen kiezen.

In samenwerking met Werk aan de Muur

Tip 1: Bepaal je stijl

Het is fijn als kunst goed bij je persoonlijke woonstijl en smaak aansluit. Een handig uitgangspunt hiervoor is kijken naar je bestaande interieur: welke kleuren, materialen en vormen heb je gebruikt? Houd je van klassiek, modern of toch Scandinavisch? Probeer deze stijl terug te laten komen in het werk of zorg voor een match qua kleur. Door een veelgebruikte tint terug te laten komen gaat een kunstwerk meer op in het geheel. Kiezen voor een blikvanger kan ook, dit doe je met kleur op een lichte ondergrond. Marianne laat in aflevering 8 van ‘weer verliefd op je huis’ zien dat het mixen van beide opties prima kan. Zo zijn de romantische, donkere afbeeldingen van de Oude Meesters heel goed te combineren met de meer moderne en grafische prints van nu.

Tip 2: Zie van tevoren hoe het staat

Je hebt een paar mooie kunstwerken op het oog, maar durft de knoop nog niet door te hakken. Want hoe weet je nu zeker of het wel in jouw interieur past? De Werk aan de Muur App maakt het mogelijk om het kunstwerk van jouw keuze digitaal op te hangen in je huis, waardoor je in één oogopslag ziet of het er goed past. Het werkt heel eenvoudig: je maakt een foto van de ruimte, hangt het werk hier virtueel in op en bepaalt meteen de afmeting. Het resultaat kun je opslaan en delen met anderen.

Tip 3: Kies je materiaal

Kies voor een canvas doek en je schilderij lijkt net echt, maar Werk aan de Muur heeft nog veel meer originele materialen om uit te kiezen. Marianne liet haar keuze uit de Oude Meesters collectie pas echt tot leven komen door te gaan voor canvas met een baklijst. Zo’n baklijst zorgt voor net even dat extra stilistische effect. De grafische afbeeldingen zijn geprint op dibond, een stevig soort aluminium paneel. Het mooie is dat dit materiaal extra scherp overkomt en de print een zwevend effect geeft, net zoals in een moderne kunstgalerie. Heb je hoge plafonds? Kies voor een print op wisselbaar doek, hiermee kun je de akoestiek in huis flink verbeteren. Voor extra demping zijn er zelfs geluidabsorberende panelen voor achter de print, deze nemen het geluid op, in plaats van het te weerkaatsen. Ook prettig: de panelen trekken geen stof aan en zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen, dubbel mooi dus! 

Tip 4: Laat ‘m opvallen

Maak het kunstwerk onderdeel van je interieur, bijvoorbeeld door ‘m boven een kastje of, zoals Marianne in Bussum deed, de kachel te hangen. Beschik je over een lange of hoge muur, wees dan niet bang om voor een wat grotere afmeting te gaan, zo voorkom je dat het wegvalt in de ruimte. Een ander leuk idee: vorm met verschillende kleine prints, samen één groot werk. Zorg voor een overkoepelend thema (bijvoorbeeld grafische vormen) of stem de kleuren op elkaar af, hierdoor oogt het nooit rommelig.

Ook toe aan kunst in je interieur?

Ga voor meer informatie, de complete collectie en ophangtips naar www.werkaandemuur.nl en laat je inspireren.

nog meer: Samenwerking