WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kies je een badkamermeubel

Het is een flinke klus, een badkamer uitzoeken. De inrichting ervan is dan ook heel persoonlijk. Of je nu met z’n tweetjes bent, de badkamer met meer gezinsleden deelt, een groot oppervlak hebt te vullen of het moet doen met wat minder ruimte: er is altijd een badkamermeubel wat bij jouw wensen én leven past. 4 punten om rekening mee te houden. (in samenwerking met vtwonen baden by alterna)vtwonen badkamer industrieel

1. Opbergmogelijkheid

Een badkamer kan snel rommelig aanvoelen, daarom is het fijn om slim op te bergen. In een kast onder de wastafel kun je tandenborstels, beautyproducten, handdoeken en ander klein spul kwijt. De vtwonen onderkasten Shell en Solid zijn bovendien voorzien van twee handige lades, waardoor je niet alleen uit het zicht kunt opbergen, maar alles ook snel weer terug vindt. De lades sluiten zachtjes (veilig voor kinderhandjes) en zijn zo gemaakt dat je er geen vingerafdrukken op ziet.

2. Gezinssituatie

Woon je alleen of met z’n tweetjes dan kom je een aardig eind met een ruime onderkast en een enkele wastafel, maar met een gezin kan het ‘s ochtends flink dringen geblazen zijn voor de spiegel. Een dubbele wasbak of een XL-variant is hierbij wel zo slim. De vtwonen wastafels Solid en Shell zijn er in de breedtematen 60, 80, 100 en 120 cm. Om de spullen van alle gezinsleden uit het zicht op te bergen kun je het badkamermeubel nog compleet maken met hoge kasten uit de Groove serie. Bij voorkeur aan weerszijden van de wastafel geplaatst, dan nemen ze de minste ruimte in en krijg je het gevoel van een echte thuis-spa.

3. Woonstijl

Behalve praktisch moet een badkamer natuurlijk ook gewoon mooi zijn, het oog wil immers ook wat. Hoe fijn is het als de badkamer aansluit bij de rest van het huis? Misschien hou je wel van basic en friswit, een onderkast in Powder White sluit goed aan bij deze Scandinavische look. En voor iedereen die een industrieel randje wel kan waarderen, de wastafel is er ook in de kleur grijs, wat ‘m een stoere betonlook geeft. Ben je toch meer van de landelijke woonstijl, dan is een kast in warme Oak of Dark Oak afwerking een mooie match.

4. Kleuren

Ga je voor een witte wastafel, dan wil dat niet automatisch zeggen dat je daar dezelfde kleur onderkast bij moet kiezen. Eén kleur zorgt voor rust, de wastafel lijkt te zijn opgetrokken uit de kast eronder. Ga je voor verschillende tinten dan creëer je contrast en zijn er legio mogelijkheden. Bedenk of je een koele en basic sfeer wilt, de ambachtelijke en warme stijl wel ziet zitten of er zelf een unieke combinatie mee maakt.

Kom sfeer proeven!

Zien hoe de vtwonen baden collectie er in het echt uitziet? Op de vtwonen&design beurs in de rai Amsterdam kun je van 3 t/m 8 oktober sfeer proeven in stand 12.011 (aan het cateringplein van vtwonen). Doe ideeën op met de verschillende sfeer opstellingen, zie hoe mooi de complete collectie wastafels, kasten, spiegels en planchets op elkaar zijn afgestemd en stel jouw ideale thuis-spa samen.

Bron: in samenwerking met vtwonen baden by alterna

nog meer: Samenwerking