WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zó geef je de keuken een waanzinnige upgrade zonder verbouwing

Is de keuken aan een upgrade toe? Misschien kan hij wel een frisse kleur gebruiken, zijn de handgrepen kapot of is het tijd voor nieuwe apparatuur. Met deze 4 aanpassingen voelt de keuken – zónder grote verbouwing – weer als nieuw.

In samenwerking met Atag

Knap de keukenkasten op

Zijn de keukenkasten een doorn in het oog? Een rigoureuze – en kostbare – manier om daar iets aan te doen, is natuurlijk het vervangen van de gehele keuken. Goedkoper en eenvoudiger is het schilderen van de keukenkastjes. Matzwart, jadegroen, donkerblauw, betongrijs… in een handomdraai heeft de keuken een volledig nieuwe look. Vergeet ook zéker de handgrepen niet, want ze zijn heel bepalend voor de uitstraling van de keuken. Zelf doen? De keukenkastjes verven doe je aan de hand van dit stappenplan.

Apparatuur als smaakmaker

Dat apparaten échte smaakmakers zijn in de keuken – letterlijk en figuurlijk! – bewijst stylist Liza Wassenaar in aflevering 10 van ‘Weer verliefd op je huis’. Met apparatuur uit de industriële Matrix designlijn kreeg de keuken van het gezin in Utrecht er geweldige kookfuncties bij. Maar liefst twee ovens kregen een plek naast elkaar, een combi-stoomoven én een 3-in-1-oven. De laatste is één oven met een volwaardige stoomfunctie, magnetronfunctie én ovenfunctie. Met recht een ultieme alleskunner te noemen.

Beste van twee werelden

Beide ovens zijn afgewerkt in Black Steel, net als de wandafzuigkap. Bijzonder is dat dit materiaal vanuit iedere hoek of door verschil in lichtinval een andere kleurnuance krijgt. Rustig en donker op afstand, spannend en rijk aan details van dichtbij. Nog een stijlvolle aanwinst is de inductiekookplaat met speciale Fusion Vulcano wokbrander, die naadloos aansluit op het gemarmerde werkblad. De combinatie van inductie en gas verenigt het beste van twee werelden. Stevig wokken op de Fusion Volcano wokbrander en koken op de inductiezones. Het perfecte plaatje!

Tegeltje, tegeltje aan de wand…

Weleens gedacht aan het betegelen van de spatwand boven het keukenblad? Ook dat heeft effect op de algehele look van de keuken. Tegels zijn er in alle soorten en maten, van de bekende witte metrotegeltjes tot kleurrijke Marokkaanse tegels. Struin ook eens rond op Marktplaats, daar zijn vaak restpartijen van bijzondere oude tegels te vinden. Denk goed na over de hoeveelheid rijtjes die je zet. Zo zorgde Liza er in Utrecht voor dat de twee ovens én de wandafzuigkap precies zijn uitgelijnd met de glanzende bruine tegelwand. Dat oogt mooi strak en rustig.

De juiste styling maakt het af

Maak de ‘nieuwe’ keuken af met kleine aanpassingen in de styling. Het voordeel van zo’n strakke zwarte inductiekookplaat is dat het veel vrijheid biedt. Zo mag die ene mooie pan best blijven staan, dat laat juist zien dat het huis leeft. Kookspullen en decoratieve ingrediënten, zoals een flespompoen en artisjokken, voegen extra sfeer toe. In Utrecht vormen de twee Matrix Black Steel ovens samen een stijlvol meubelstuk. Daar maakt Liza gebruik van door er mooie vazen, schalen en andere objecten op uit te stallen. Et voilà: die oude keuken is bijna onherkenbaar! Ook de kraan vervang je overigens moeiteloos. Hoe je dat doet, lees je hier.

Is de keuken toe aan een upgrade?

Van even snel iets wokken tot uitgebreid koken – én lekker lang tafelen – in het weekend; ontdek hoe je de keuken flink kunt upgraden met stijlvolle nieuwe apparatuur op atag.nl.

nog meer: Samenwerking