WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo betrek je de hal bij de woonkamer

Hoe mooi je woonkamer ook is, de hal is het eerste wat je ziet bij binnenkomst. Toch fijn als deze ruimtes qua sfeer op elkaar aansluiten. Met deze handige tips betrek je de hal bij de rest van het interieur.

In samenwerking met GewoonGers

Trek kleuren door

Kijk welke kleuren je in de woonkamer gebruikt en wees consistent. Hoe meer verschillen, hoe groter de kloof tussen beide ruimtes wordt. Fietje kiest in aflevering 6 van ‘weer verliefd op je huis’ voor een donkergroene kleur op de wand achter de bank en laat deze tint terugkomen in het behang in de gang. Hiermee zorgt ze niet alleen voor een prettige en warme binnenkomer, maar ontstaat er ook eenheid en rust. Wist je trouwens dat de hal de ideale plek is voor een wat drukker behangdessin? Juist omdat het oppervlak hier wat kleiner is, mag je best statements maken.

stalen taatsdeur
stalen opdekdeur

Vervang de tussendeur

Door voor een binnendeur van glas te kiezen kun je twee ruimtes van elkaar afsluiten, maar lever je niet in op transparantie. Niet zo gek dus dat Fietje in Amersfoort voor een stalen opdekdeur van GewoonGers ging. Het voegt optisch flink wat meters toe aan de hal en geeft bij binnenkomst meteen zicht op de woonkamer. Het slanke profiel lijkt te zijn gemaakt van staal, maar is eigenlijk van gepoedercoat aluminium, waardoor de deuren licht zijn en in vrijwel elk kozijn geplaatst kunnen worden. Wil je de hoogte van een ruimte extra benadrukken, denk dan eens aan een stalen taatsdeur. Deze blikvanger scharniert in de vloer en het plafond, valt automatisch (en rustig) achter je dicht en ziet er aan beide kanten precies hetzelfde uit. Een kozijn is bij dit type deur niet nodig, een afgewerkte sparing is voldoende.

Let op de vloer

Het is de basis van je interieur en beslaat een groot deel van het oppervlak, zorg er daarom voor dat de vloer van de woonkamer hetzelfde is als die in hal. Laat drempels achterwege, dit maakt de overgang van de ene naar de andere ruimte nog vloeiender. Het soort vloer en de legwijze heeft ook effect: zo komt een visgraat vloer drukker over dan een strakke gietvloer. Houd er bij een houten vloer rekening mee dat je de planken in de lengte legt, behalve dat het zorgt voor ruimte, creëer je er ook een natuurlijke looproute mee naar het woongedeelte. 

Maak het persoonlijk

Maak thuiskomen nog fijner door de hal een persoonlijk tintje te geven. Fietje ging in Amersfoort voor een warm welkom met een wand vol familiefoto’s. Voorkom een druk effect door de stijl en kleur van de foto’s hetzelfde te houden. Nog zo’n truc voor rust: stem de kleuren van de accessoires zoveel mogelijk af op de omgeving. Hier komt het zwart van de deur terug in de fotolijsten en is de houten plank alvast een voorproefje op de houten details in de woonkamer.

Zin gekregen in een nieuwe binnendeur?

Of je nu een deur voor in je bestaande kozijn, een taatsdeur of complete wand wilt: ontdek de collectie en kies jouw favoriet. GewoonGers komt altijd inmeten en maakt alle deuren op maat.

nog meer: Samenwerking