WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo zit je er warmpjes bij deze winter

De winter houdt nog wel even aan, dus laten we het binnen gezellig en warm maken. Met warme plaids om lekker onder weg te kruipen en de verwarming op standje aangenaam. Wist je dat bijna de helft van je energierekening bestaat uit verwarmingskosten? Hier valt flink wat winst te behalen. Met een slimme thermostaat bijvoorbeeld. (in samenwerking met Busch-Jaeger)

Warm waar het nodig is

Om te bezuinigen op je stookkosten, kun je kiezen voor huisbesturingssysteem Busch-free@home. Dit domotica systeem zorgt ervoor dat je de apparatuur in huis, zoals je verlichting, zonwering en verwarming met één druk op de knop bedient. Dat doe je met een schakelaar of bedieningspaneel, of per app op je smartphone en tablet.

Met de nieuwste draadloze radiatorthermostaten kun je de verwarming in iedere ruimte in huis afzonderlijk regelen. Zo stook je niet meteen je hele woning warm, zodra je beneden de thermostaat hoger zet. Door de verwarming in de gang of slaapkamer uit te laten, bespaar je op jaarbasis al snel een paar tientjes. Mooi meegenomen toch?

Wanneer het nodig is

Ook kan zo’n slimme thermostaat de temperatuur aanpassen gedurende de dag. Schakel ’s morgens de verwarming in de badkamer in, om je ochtendritueel net iets comfortabeler te maken. ‘s Avonds maak je het behaaglijk in de woonkamer als je op de bank ploft voor een avondje Netflix.

Een ander belangrijk voordeel van een slimme thermostaat is het toevoegen van een (draadloos) venstercontact. Daarmee bespaar je extra doordat het verwarmingsventiel automatisch uitschakelt als er een raam in een ruimte opengezet wordt. Zo stook je nooit voor niets.

Dát is lekker thuiskomen

Je kunt het domotica systeem ook koppelen aan de locatie van je smartphone of tablet. Nu denk je misschien; waarom zou je dat doen? Het is reuze handig, want zorgt ervoor dat thuisfuncties, zoals verlichting, jaloezieën en verwarming kunnen worden geactiveerd, afhankelijk van jouw locatie. Dit gebeurt door middel van geofencing, waarbij de locatiebepaling van je smartphone wordt verbonden met B-f@h (Busch free at home).

Als het systeem opmerkt dat alle huisgenoten buiten de deur zijn, kan het de temperatuur in huis naar beneden schakelen, om het energieverbruik te verminderen. En andersom werkt het ook. Vertrekkend vanuit je werk kun je al verlangen naar een warm en gezellig huis. Zo’n warme thuiskomst is nu zo geregeld. Je stelt het systeem met behulp van je smartphone zo in dat de verwarming en verlichting binnen een bepaalde straal van je woning automatisch moet inschakelen.

Kijk wat er bij jou in huis allemaal mogelijk is.

Bron: (in samenwerking met Busch-Jaeger)

nog meer: Samenwerking