Zee van opbergruimte: zo kies je een kast op maat

beeld vtwonen Beeld

In een opgeruimd huis is het fijn thuiskomen. Met een kast op maat maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte én heb je de vrijheid om deze precies zo te laten maken als je zelf wilt. Met deze checklist stel je jouw droomkast samen. (in samenwerking met Woninginrichting Aanhuis)

Lees verder onder de advertentie

1.Bepaal wat je wilt opbergen

Natuurlijk is het uiterlijk van je kast belangrijk, maar denk eerst na over de functie. Droom je van een luxe inloopkast voor al jouw kleding, accessoires en schoenen? Of komt de kast in de woonkamer als tv-meubel? De kasten van Woninginrichting Aanhuis worden ter plekke ingemeten en door een vakman gemonteerd. Maatwerk van het begin tot het eind dus. Het voordeel van een kast op maat is dat deze overal perfect past. Ja, óók in die lastige hoek, onder de trap of over de volledige breedte van je slaapkamer.

Denk na over de uitstraling

Een maatwerkkast neemt vaak een groot gedeelte van de muur in beslag of is zelfs muurvullend. Denk daarom goed na wat je wilt uitstralen met die wand. Ga je voor een open of dichte kast? Of misschien wel een combinatie van die twee? Wil je jouw collectie tassen en schoenen of je favoriete boeken mooi uitstallen, dan is een open kast iets voor jou. Houd er wel rekening mee dat een open kast gevoeliger is voor stof. Je kunt er ook voor kiezen om de ruimte netjes af te sluiten met prachtige schuifdeuren.

2. Kies de materialen en kleuren

Wil je dat de kast zo onopvallend mogelijk is? Kies dan voor een uitvoering in één materiaal en kleur. Of ga voor een kast in dezelfde kleur als de muren. Dit oogt rustig en zorgt voor een ruimtelijk effect. Mag de maatwerkkast juist opvallen? Bijvoorbeeld in de baby- of kinderkamer? Maak dan een statement met gekleurde panelen of kies voor een combinatie van diverse materialen. Met (muur)stickers geef je de deuren een persoonlijk tintje, deze zijn in allerlei kleuren en motieven verkrijgbaar.

beeld vtwonen Beeld

Creëer de ideale indeling

De bergruimte in de kast wil je natuurlijk zo effectief mogelijk benutten. Bedenk van te voren goed wat je allemaal kwijt wilt, want ook de indeling van jouw kast kun je helemaal zelf samenstellen. Voor kleding is een hanggedeelte handig, maar zorg ook voor voldoende legplanken. Heb je veel schoenen? Dan is een schoenenrek ideaal. Met de juiste accessoires maak je jouw inloopkast helemaal af. Alles kan met maatwerk Denk aan een spiegel, schuiflades, manden en riemhouders en zelfs sfeervolle verlichting in de kast.

Heb jij ook genoeg spullen, die schreeuwen om een kast op maat? Woninginrichting Aanhuis vind je door heel Nederland, bekijk het complete winkeloverzicht.

Bron: Woninginrichting Aanhuis

Lees verder onder de advertentie