Warm welkom: tips voor rust in de gang

In samenwerking met Upstairs

beeld vtwonen Beeld

Hoewel ‘ie vaak een bescheiden rol aan oppervlak inneemt, is de gang één van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de eerste plek die je ziet als je thuis komt, maar vaak ook een verzamelplek voor tassen, schoenen en jassen. Met deze tips bewaar je de rust. (in samenwerking met Upstairs)

Lees verder onder de advertentie

Maak er één van

Kijk naar de stijl van je woonkamer en probeer kleuren en materialen zoveel mogelijk door te trekken. Dat zorgt niet alleen voor een mooier geheel, maar ook voor een rustig effect. Verf de wanden van de gang in dezelfde tint als binnen en leg de vloer helemaal door, waarbij je de drempels achterwege laat voor een extra ruimtelijk effect. Heb je een raam in de gang? Door hier voor dezelfde raambekleding (of kleur) te kiezen als in de woonkamer creëer je nog meer eenheid.

Ook de trap doet mee

Het effect van de trap is vaak groter dan we denken, helemaal in een wat kleinere gang. Het is een echte blikvanger die vaak goed in het zicht zit. Daarom is het extra van belang dat de trap naadloos aansluit bij de rest en vooral rust uitstraalt. Houtdecor Mountain Oak van Upstairs is een echte kameleon die niet alleen past bij iedere woonstijl, maar ook zorgt voor een rustige en warme look. Je kunt kiezen voor een massieve houtlook, maar met witte stootborden wordt het geheel wat luchtiger en lijken de treden te zweven. En hoewel zo’n trap de indruk van echt hout wekt, is ‘ie stiekem hartstikke onderhoudsvriendelijk en kras- en slijtvast. Schuren en schilderen is niet nodig en de overzettreden zijn al standaard uitgevoerd met antislip verwerkt in het materiaal.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Opbergen achter deuren

Heb je de mogelijkheid, dan is het slim spullen op te bergen in een kast, achter deuren. Hiermee zijn tassen, jassen en schoenen wel aanwezig, maar niet meer in het zicht. Kies bij voorkeur voor een hoge kast tot (bijna) aan het plafond en ga voor gladde, strakke deuren, die leiden het minste af. Een slim trucje is om de kastdeuren dezelfde kleur als de wanden te geven, zo gaan ze meer op in het geheel en stralen ze rust uit. Heb je een smalle gang? Let er dan op dat je zoveel mogelijk vloeroppervlak vrij laat. Een ander idee is de hoogte in te gaan met planken (berg spullen op in dezelfde soort dozen of manden) of een zwevende kast. Een klepbank is ook een slimme keuze voor in de gang, er past veel in en met de klep dicht blijft alles uit het zicht én is ‘ie ook nog te gebruiken als zitplek.

Lees verder onder de advertentie

Aandacht voor aankleding

Een gang heeft vaak weinig indeel mogelijkheden, maar dat wil niet zeggen dat je het er niet gezellig kunt maken. Ook de gang kun je stylen. Met verlichting bijvoorbeeld. Dat zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor een veilig gevoel. Buiten dat het met LED-verlichting in de traptreden ‘s avonds of ‘s nachts een stuk prettiger traplopen is, zorgt het indirecte licht ook voor een sfeervol effect. In een kleine gang is het verstandig niet veel decoratie te gebruiken, maar als je het doet, stem het dan allemaal op elkaar af. Match de trapleuning bij het hout van de traptreden en kies voor leren kastgreepjes in dezelfde natuurlijke tint.

Kan jouw hal ook wel wat rust gebruiken?

Ga naar www.upstairs.com en ontdek de mogelijkheden voor een traprenovatie. Waar je ook voor kiest, de vakmensen van Upstairs kunnen vrijwel elke trap renoveren en zijn meestal in één dag klaar.

Bron: Upstairs

Lees verder onder de advertentie