Waarom slim wonen dus écht slim is (alle voordelen op een rij)

beeld vtwonen Beeld

Steeds meer mensen hebben slimme apparaten in huis. Soms zelfs zonder het door te hebben. Niet zo gek, want het idee van zo’n apparaat is juist dat het z’n werk doet zonder jou nodig te hebben. Benieuwd wat ze jou kunnen opleveren? Wij zochten het uit.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Woninginrichting-Aanhuis.nl

Smart-alles

Smart living, Smart home, slimme apparaten: het zijn verschillende termen voor hetzelfde begrip. Een ding is zeker: we halen in Nederland graag apparaten met technische snufjes in huis. Uit onderzoek van doejeupdates.nl blijkt dat op nummer 5 de slimme thermostaat staat, gevolgd door de smart speaker, de smart watch, de slimme printer en met stip op één: de smart tv. Die laatste bezit zelfs meer dan de helft van de Nederlanders!

And the living is easy

Grote kans dus dat zo’n slimme tv al in de woonkamer staat te shinen. Maar: wist je dat er nog veel meer mogelijk is? Van slimme verlichting tot een robotstofzuiger tot, jawel, slimme raamdecoratie- en gordijnen. Stel je voor: je bent buiten de deur en de zon gaat ineens volop schijnen. De gedachte ‘dat gaat warm worden in huis…’ is verleden tijd. Woninginriching-Aanhuis.nl komt namelijk met een heus ‘Slimmer Raam’ pakket. Handig, want zo bedien je raamdecoratie vanaf nu met een app, spraak (Google Home), een afstandsbediening of bijvoorbeeld een slimme schakelaar aan de wand. Ook een optie: van tevoren instellen wanneer de raamdecoratie open of juist dicht moet. Onze grote favoriet: slimme gordijnen koppelen aan de weer-app. Dan hoef je écht nergens meer over na te denken!

Waarom slim wonen dus echt slim is

Goed, fijn al die voordelen, maar waarom zou je überhaupt kiezen voor slimme apparaten in huis? Het huis is altijd goed op temperatuur (of de mussen nu van het dak vallen in de zomer of het juist fris is in de winter). Het is een duurzame optie: lampen staan nooit onnodig aan en ook de raamdecoratie zorgt ervoor dat warmte binnen óf juist buiten wordt gehouden. Ook fijn: na een lange dag werken voelt het huis meteen comfortabel aan. Op pad maar het huis laten ogen alsof er mensen thuis zijn? Even de app openen, lampen aan laten zetten en je hebt weer een veilig gevoel. Dat is pas slim wonen.

Meer weten?

Supersnel slimme apparaten koppelen thuis, zonder gedoe? Woninginriching-Aanhuis.nl heeft niet alleen fijne pakketten voor slimme raamdecoratie, maar ook de juiste specialisten, die je graag en snel helpen. Maak een online afspraak via de website van Woninginrichting-Aanhuis.nl. Even langshoppen kan ook, een overzicht van alle winkels ontdek je hier.

Bron: In samenwerking met Woninginrichting-Aanhuis.nl

Lees verder onder de advertentie