WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waar let je op bij het kopen van een bed?

Je brengt ongeveer een derde van je leven slapend door, dat maakt het kiezen van een goed bed tot een belangrijke klus. Een verkeerd bed kan zorgen voor pijnlijke spieren, een stijve rug en een gebrek aan slaap. Met deze tips kies je precies het bed dat past bij jouw behoeften en woonstijl. (In samenwerking met Beter Bed)

Bepaal je budget

De prijzen voor bedden lopen sterk uiteen: ze zijn afhankelijk van de kwaliteit en het soort bed dat je kiest. Styliste Marianne koos in Weer verliefd op je huis voor een grijze Kårlsson boxspring. Fijn, want dan ben je verzekerd van constante kwaliteit, jarenlang comfort en ongekend gebruiksgemak. De bedden uit de Kårlsson collectie zijn verkrijgbaar in een normale en een elektrisch verstelbare variant. Aan die laatste hangt een ander prijskaartje, maar zo’n bed geeft natuurlijk nóg meer comfort. 

Groot, groter, grootst

Is je slaapkamer groot genoeg, kies dan voor een zo ruim mogelijk bed, dan lijkt je slaapkamer optisch groter. Hoe weet je nu welk formaat het best geschikt is? Leuk trucje: ga op je rug liggen met je armen achter je hoofd. Jouw elleboog en die van je eventuele partner zouden elkaar nu niet aan moeten raken. Ga qua lengte uit van de langste persoon en tel daar zo’n 10 à 15 cm bij op.

Ga je voor taupe, een lichte grijstint

of juist donker antraciet?

Het juiste matras

Polyether, koudschuim, traagschuim… Hoe weet je welk matras bij je past? Hoewel het soms een tikkeltje gênant kan voelen om in de beddenwinkel op een bed neer te ploffen (stiekem wel heel lekker!) is dat wel het slimste wat je kunt doen. Er is geen one-size-fits-all bed wat voor iedereen geschikt is. Zorg dat je comfortabele kleding aan hebt, doe je jas en je schoenen uit en neem minimaal tien minuten de tijd om te liggen. Neem je gebruikelijke slaaphouding aan en test het matras zowel op je zij als op je rug. Heb je meteen even pauze tijdens het shoppen. Ontdekken welk matras het beste bij je past? Check de matraswijzer op Beterbed.nl.

Boxspring Kårlsson Unik Varje heeft wel 7 verschillende comfortzones. Deze zones zorgen voor extra ondersteuning van verschillende lichaamsdelen, zoals je hoofd, nek, schouders en heupen.

Het oog wil ook wat

De meeste bedden zijn neutraal en daarmee lekker tijdloos van kleur. Ga je voor taupe, een lichte grijstint, zoals stylist Marianne, of juist een mooie donkere antraciet? Tip: personaliseer je boxspring met een hoofdbord zoals je ziet op deze foto’s. Het hoofdbord Varje is 9 cm diep en daarmee een echt stijlstatement. Met de juiste poten geef je je bed nog meer uitstraling. Je hebt de keuze uit wel 26 sets, in deze aflevering van ‘Weer verliefd op je huis’ is gekozen voor de ‘curved brons’. Een kleur die mooi past bij de grijs- en taupetinten in de rest van de slaapkamer. Natuurlijk is je slaapkamer pas echt af met het juiste beddengoed. Zo koos Marianne onder andere voor het dekbedovertrek Natural Stone Nude en dekbedovertrek Double Cord Grey van vtwonen. Verder maakt ze het geheel af met mooie sierkussens en een warme sprei.

Bron: Beter Bed


nog meer: Samenwerking