WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vouwgordijnen in de woonkamer

Hoe vertel je je moeder, die ooit dagenlang bloedig aan de vouwgordijnen in je woonkamer heeft zitten naaien, dat je die vouwgordijnen gaat vervangen? Nou… niet. (promotie)Knip en klaar vouwgordijnen woonkamer

Knip en klaar vouwgordijnen woonkamer

Knip en klaar vouwgordijnen woonkamer

Knip en klaar vouwgordijnen woonkamer

Vouwgordijnen

Niet helemaal honderd procent uit piëteit voor de gevoelens van mijn moeder, er zat ook een component lafheid in. Want draai het eens om: je kind gaat verhuizen en na alle verbouw- en verhuisperikelen mag je als klap op de vuurpijl ook nog een aantal dagen van je tijd spenderen aan het maken van vijf vouwgordijnen. Mét patroon, wat dat project nog eens extra complex maakt. Maar ja, je kind heeft iets met interieurs en die stof vond ze zo mooi. Dus doe je dat. Ondertussen haar verhuis- en uitpakstress negerend of beter nog: met de mantel der liefde bedekkend. En dan worden die gordijnen na 6 jaar zó, húp vervangen? Ik koos ervoor laf in plaats van de boodschapper van dat slechte nieuws zijn.

Keuzes…

Nu ik zelf een kind heb weet ik wel dat je dat allemaal voor je kind overhebt. Net als dat je het je kind vergeeft dat ze voor de honderdste keer haar laarsjes met zand middenin de woonkamer omkiept. (Alhoewel ook zulke acties een houdbaarheidsdatum hebben, na hun 16e is dat niet lollig meer.) Maar toch. Ik ben geen gordijnenmaker. Die gordijnmaakklus van mijn moeder had om die reden in mijn hoofd dusdanig epische proporties aangenomen, dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om mijn moeder te vertellen dat ik dat zomaar aan de kant ging schuiven. Dus hield ik mijn mond, akkerde door honderden webwinkels met stoffen heen, dubbend en twijfelend over het soort stof dat ik moest kiezen en me realiserend dat een ervaringsdeskundige in moederpersoon onmisbaar is bij zulke zoektochten.

Het gesprek

Zoals gewoonlijk was het mijn Lief die me op geheel onsubtiele wijze uit de brand hielp. Na een nieuwe dag zuchten over stofkeuzes, aantallen meters en prijzen van stoffen, gingen we nog even bij mijn ouders op de koffie. Over de koffie en koekjes ontvouwde zich, zó uit het niets, het volgende gesprek. Mijn Lief tegen mijn moeder: “Marlous is bezig met het zoeken van nieuwe stof voor vouwgordijnen in de woonkamer en ze komt er maar niet uit, wat voor stof kan je daar nu het beste voor kiezen? Katoen of toch eerder kunststof?” Ik (van kleur verschoten): “Ja, euh..mam..je weet nog dat ik de vouwgordijnen beneden heb gewassen, toch? En dat ze zo gekrompen zijn? Ik vond dat zo’n rot gezicht. Maar ja, je bent er zo druk mee geweest… maar ik wil ze dus gaan euh vervangen, maar ja…euh…je was er zo druk mee…ehh.. Mijn moeder: “Ja maar lieverd, als je eens wat anders wil, dan kan ik me dat helemaal voorstellen. En het was ook geen gezicht, die gekrompen gordijnen. Je kan dan het beste een stof met iets kunststof er doorheen kiezen, dan krimpen ze minder in de was. Maar misschien moet je die gordijnen gewoon niet wassen en de roosters van de ramen afplakken met dun gaas, zodat ze niet zo vies worden.”

Voilà. Misschien was het de opluchting, óf het veto van mijn moeder (of allebei), maar binnen een dag koos ik voor zachtgrijze stof ‘Inez’ van Kwantum. Een katoen/linnen en polyester mix.
Om een nieuw loyaliteitsconflict in de toekomst te voorkomen liet ik ze maken door de gordijnmaakservice van Knip en klaar gordijnen. (Lees hier hoe ik eerder het grootste vouwgordijn van Nederland bij Knip en klaar gordijnen bestelde en hier over de nieuwe gordijnen op onze slaapkamer.)

Knip en Klaar

De bestelprocedure bij Knip en klaar gordijnen is simpel: je kiest het soort gordijn dat je wil laten maken en vult de maten van het raam in in de gordijncalculator. De calculator berekent vervolgens hoeveel stof je nodig hebt en wat de maakkosten ervan zijn. Daarna koop je de juiste hoeveelheid stof en laat het bij jou thuis ophalen of via een Knip en klaar gordijnen deelnemer in je woonplaats naar Knip en Klaar versturen. Je krijgt de gordijnen na een week kant en klaar thuisgestuurd. De vouwgordijnen komen met een heel fijn te bedienen kettingsysteem.

Het enige wat Knip en klaar gordijnen nu nog moet bedenken is een stofadviseur. Of misschien een mediator, voor hen die écht niet aan hun moeder durven te vertellen dat ze hun zelfgemaakte gordijnen gaan vervangen. Want van niet-gekrompen vouwgordijnen zónder loyaliteitsconflict, geniet je toch echt het allermeest.

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder. In samenwerking met Knip en klaar gordijnen.

nog meer: Samenwerking