WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips voor het stijlen van hoekjes in je huis

Een compleet gestyled interieur is pas af als het ook lekker ruikt. Daarom zijn er nu geuren die je kunt koppelen aan verschillende woonstijlen in een strak design. Interior addict Rachel ging je voor en laat zien hoe je geur een passende plek geeft in huis. (in samenwerking met Glade)

Een huis wordt wat mij betreft pas echt een thuis als het interieur wat vertelt over de persoon die er woont. Gezellige hoekjes, kleuren, boeken of kunst…dat is wat een interieur persoonlijk maakt! Mijn interieur is een mini-museum. Overal waar je kijkt zie je hoekjes vol herinneringen. Aan reizen, onze bruiloft, of in de vorm van edelstenen die ik voor een bepaalde gebeurtenis heb gekregen. Allemaal fijne en romantische momenten die ik voor altijd koester en die op deze manier tot leven blijven. Maar hoe creëer je hier nou gezellige hoekjes mee of stijl je een open boekenkast (die vraag krijg ik vaak) zonder dat het er rommelig uitziet? Met onderstaande tips kun je direct aan de slag. (in samenwerking met Glade)

Tip 1

Verzamel alle items in je huis waarmee je wilt gaan stijlen. Denk aan boeken, vazen, kaarsen, planten etc. Leg ze allemaal bij elkaar op de grond als één grote flatlay.

Tip 2

Sorteer ze nu op kleur. Welke kleuren passen mooi bij elkaar? Maar kijk ook naar de objecten zelf want voorwerpen op verschillende hoogtes bij elkaar doen het beter dan wanneer alles op gelijke hoogte is.

Voor de salontafel heb ik bijvoorbeeld items uitgezocht die qua kleur mooi bij elkaar passen, maar ook die qua vorm een mooi geheel vormen. In dit geval veel lage objecten en 2 hogere items om het wat speelser te maken. En hiermee is de salontafel een romantisch plekje geworden met o.a. kaarsen, de boekjes waarin onze geloftes staan en een mooie kaart van een dierbare vriendin.

Tip 3

Pik nu de grote objecten er tussen uit en zoek daar een mooi plekje voor, bijvoorbeeld op het dressoir. Vanuit dat object werk je met kleinere accessoires naar voren. Omdat de kleuren op elkaar zijn afgestemd worden de losse items wel één geheel.

Het item dat, zoals je ziet, overal mooi in blendt is de geur dispenser van Glade. Met dank aan hun nieuwe en stylish design. En wat mij betreft, en dat meen ik echt, de enige verfrisser die ik blijf ruiken. Glade heeft hiermee de perfecte vertaalslag gemaakt van functioneel design. Een luchtverfrisser die je mooi kan verwerken in je interieur en met verschillende geuren zodat er voor ieder wat wils is. Mijn favoriete geur is de romantische geur Pink Rose & Meringue. De geur is een mengeling van rood fruit, wilde bloemen, hout en romige muskus. Een fijne, niet te overheersende geur, die mijn herinnering aan de bruiloft weer tot leven brengt. Dat komt omdat ik wilde bloemen die dag droeg in mijn haar, ze op tafel stonden en ook in mijn bruidsboeket zaten. En nu zijn ze dus all over mijn huis. 

Tip 4

Wil je bepaalde items uitlichten? Gebruik dan één of meerdere boeken als ondergrond. Ik heb nogal een liefde voor edelstenen en door ze op een mooi boek te leggen komen ze net wat mooier tot uiting. Maar dat geldt eigenlijk voor alles, dus ook kaarsen, foto’s of sieraden kun je op die manier uitlichten en iets meer body geven.

Tip 5

Voeg groen toe! Planten doen het altijd goed en brengen je hoekjes wat meer tot leven. The more green the better!
Met deze tips moet je vast een heel eind komen, maar ga vooral ook op je gevoel af. Als voor jou iets werkt is het goed. Speel een beetje met composities, verschuif hier en daar iets en vergeet vooral geen kaarsen. Want met een lekkere geur in huis én veel kaarsen is de toon voor een romantische avond, alleen of met je lief, al snel gezet. Enjoy!

Liefs,
Rachel

Wil je weten welke geur het beste bij jouw woonstijl past? Doe de quiz!

Naast Pink rose & Meringue zijn er twee andere nieuwe geuren: Sea minerals & Magnolia en Vanilla & White orchid, die verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat en Blokker.

Rachel (@dehuismuts) woont samen met haar grote liefde Willem, dreumes Pip en hond Dibbes in Amsterdam. Op dehuismuts.nl vlogt ze als nieuwbakken mama en interieur addict.

Bron: in samenwerking met Glade

nog meer: Samenwerking