WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tijdloos én duurzaam: vazen op een Marmoleum vloer

Forbo geeft duurzame ontwerpers een podium op een van haar duurzame vloeren. Een unieke match, doordat deze ontwerpers gedurfde ontwerpen presenteren die ook nog eens goed zijn voor het klimaat. Zo begint de wereld verbeteren letterlijk bij de vloer! In deze editie van ‘The floor is yours’ is Angelique Janssen aan de beurt. (in samenwerking met Forbo)

De vloer is voor Janssen

Van bestaande vazen, schalen, pullen en bokalen ontwerpt Angelique Janssen nieuwe vazen, die ze Vazen van Janssen noemt. Het zijn eigenzinnige designs die behalve grappig, origineel en mooi, ook klimaatvriendelijk zijn; al haar materiaal bestaat uit vondsten van de kringloop. In deze editie vertelt ze over haar liefde voor objecten met een verhaal.

Angelique Janssen

Goed verhaal

Aan de basis van Angeliques ontwerpen liggen altijd voorwerpen met een vorig leven, ofwel spullen met een geschiedenis. ‘Mijn vazen zijn samengesteld uit objecten die ik verzamel, en sommige exemplaren heb ik zo ontworpen dat je ze ook omgekeerd kunt gebruiken. Geen vaas is hetzelfde, alles wat ik maak is echt uniek.’

Vazen van Janssen

Duurzame match

Angeliques duurzame manier van ontwerpen past bij Forbo. Ook Marmoleum is materiaal met een geschiedenis: het wordt al ruim honderd jaar op bijna dezelfde manier gemaakt. Bovendien is het de eerste CO₂-neutraal geproduceerde vloerbedekking ter wereld, en dat is uniek. De vlas- en juteplant, maar ook bomen nemen CO₂ op tijdens de groei en onttrekken daarmee CO₂ uit de atmosfeer. Zo houden de vloeren dus CO₂ vast.

Uit de natuur

Marmoleum is verkrijgbaar in verrassend veel kleuren, gaat lang mee en is makkelijk te onderhouden. Een klassieker is de effen Walton-collectie – vernoemd naar de uitvinder van linoleum. Maar net zo geliefd zijn ook de gemarmerde dessins van de Marbled-collectie, die dit jaar is uitgebreid met nog meer kleurgradaties. Ook leuk: tinten en patronen zijn volledig geïnspireerd op de natuur.

Meer weten over de vloeren van Forbo, die het podium vormen in de serie ‘The Floor is Yours’? Kijk dan op www.forbo-flooring.nl/marmoleum of bestel een gratis staal.


Ook leuk: Anne Wagemaker vertelt over de voordelen van Marmoleum

nog meer: Samenwerking