Slapen in stijl: hou het klassiek en chique

beeld vtwonen Beeld

Zonder al te veel krullen en tierelantijnen, maar mét donkere kleuren, rijke materialen en een knipoog naar de oude Meesters zet je een klassieke maar chique sfeer neer. Als dat niet de ideale ingrediënten voor de slaapkamer zijn? (in samenwerking met Swiss Sense)

Lees verder onder de advertentie


Als een schilderij

Denk je aan de schilderijen van de Oude Meesters dan denk je aan donkere, mystieke kleuren als nachtblauw, donkerbruin en inktzwart. Met een donkere tint op de wand én vloer creëer je niet alleen een knusse en mysterieuze sfeer, het vormt ook een mooi contrast bij heldere tinten en glanzende materialen. Ga voor een donkere doorleefde vloer, geef alle muren dezelfde diepe tint en als je echt durft, schilder het plafond dan ook meteen mee.

Zwevend bed

Het okergele bed mag je gerust een blikvanger noemen. Het gecapitonneerde hoofdbord van boxspring Ginger uit de Lifestyle by vtwonen collectie heeft een strakke vorm en fijne belijning en past daardoor goed bij een klassieke woonstijl. Stof Cube in de kleur Ocher Yellow springt er voor zo’n donkere muur direct uit, maar eist de aandacht niet teveel op. Zowel het slanke metalen frame als pootje Angle zijn uitgevoerd in zwart, waardoor het mooi opgaat in de ruimte en het bed bijna lijkt te zweven. Is geel niet je kleur? Met de keuze uit 4 stofsoorten en 29 verschillende kleuren zit er altijd wel een passende tint tussen.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


Een vleugje chique

Een klassieke sfeer is veel meer dan kroonluchters, ornamenten en krullen. Kies liever voor een paar goede basisitems, dan voor heel veel klein gefrutsel. Een goed bed, zacht vloerkleed, nachttafeltje en een stoel of kruk zijn vaak al voldoende. Eenheid krijg je door de vormen enigszins op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld door erop te letten dat alle meubelstukken een slank pootje hebben. Dit past goed bij de klassieke sfeer en houdt het geheel luchtig. Met gouden items als een wandlampje, kandelaar of klokje voeg je een subtiel vleugje chique toe. Maar hierbij geldt wel: less is more.

Tip: kies voor een print of schilderij in dezelfde tint als de wand voor een chique effect. Een rijk versierde gouden lijst (met of zonder print) zorgt voor een vette knipoog naar de Gouden Eeuw.

Een droom die uitkomt

In de Lifestyle by vtwonen collectie komen de stijl van vtwonen en de vakkundigheid van slaapspecialist Swiss Sense samen. Resultaat is een nieuwe collectie boxsprings en accessoires om verliefd op te worden. Met onze 5 favoriete stijlen richt je jouw ultieme droomslaapkamer in. Zelf mixen en matchen kan natuurlijk ook: met de 5 modellen, 3 poten, 4 stoffen en 29 kleuren is er altijd een boxspring die bij jou past.

Lees verder onder de advertentie

Doe de quiz!

Benieuwd naar jouw persoonlijke slaapkamerstijl? Doe de quiz en ontdek welke sfeer het beste bij jou past. Of kijk ook eens naar de stijl Eclectic Retro.

De Lifestyle by vtwonen collectie is verkrijgbaar bij Swiss Sense. Kijk voor verkoopadressen bij jou in de buurt op vtwonen.nl/verkoopadressen.

Lees verder onder de advertentie