WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Schuifdeur als blikvanger: 3 inspirerende ideeën

Een schuifdeur zorgt voor een stoere en sfeervolle uitstraling in huis. Het is opvallender dan een gewone deur én ruimtebesparend. Hoe schuifdeuren het mooist tot hun recht komen? Wij zetten 3 inspirerende ideeën voor je op een rij.

In samenwerking met GewoonGers

Tv-wandkast met authentieke schuifdeur

Een wandkast met open vakken en schuifdeuren is dé oplossing om de tv niet altijd in het zicht te hebben. Staat de tv uit? Dan schuif je de deuren dicht en komen de accessoires mooi tot hun recht. Het type deur is bepalend voor de sfeer, bedenk daarom goed welke stijl bij het interieur past. Zo zorgt steigerhout voor een karakteristieke uitstraling en ijzeren schuifdeuren voor een industriële look. Wat we ook steeds vaker zien: antieke paneeldeuren! Stylist Marianne Luning liet in aflevering 9 van ‘Weer verliefd op je huis’ zien hoe dit zorgt voor een authentiek effect.

Loftgevoel met stalen schuifdeur

Stalen schuifdeuren zorgen voor een ruimtelijk loftgevoel. Door een stalen schuifdeur te plaatsen tussen bijvoorbeeld de hal en de woonkamer, win je ruimte bij de eethoek, zoals Marianne deed in de aflevering. Marianne koos in Haarlem voor een stalen schuifdeur met een wit frame van GewoonGers, waarbij er geen rails op de vloer nodig is. Dat resulteerde in een prachtig strak resultaat, want hierdoor loopt de hal naadloos over in de woonkamer. Groot voordeel: door de handige greep kan deze schuifdeur helemaal open. En dankzij de softclose valt hij geruisloos weer dicht.

Stoere schuifwand als moderne ensuite

Een geweldige manier om een grote ruimte knusser te maken: een schuifwand plaatsen. Denk aan een stalen schuifdeur in het midden, met aan weerszijden glas. Ideaal om bijvoorbeeld de eetkamer en zitkamer met elkaar te verbinden. Ook hier geldt: doordat de schuifdeur niet open draait, bespaart hij veel ruimte. De grote oppervlakten glas zorgen voor veel lichtinval én voor interactie tussen beide ruimten. Zo creëer je een moderne ensuite – een scheiding tussen de voor- en achterkamer – met een strak en tijdloos design.

Ook zo’n stoere blikvanger in huis?

Of je nu een schuifdeur zoekt voor in de woonkamer, keuken, slaapkamer of hal, bij GewoonGers worden alle stalen schuifdeuren op maat gemaakt. En met de wetenschap dat die unieke stalen schuifdeur ook nog voor je wordt gemonteerd… wat wil je nog meer? Ontdek de opties op gewoongers.nl.

nog meer: Samenwerking