Ontwerp je eigen kast: 4 tips

beeld vtwonen Beeld

Je bent al veel woonwinkels af geweest maar die droomkast kun je toch steeds nét niet vinden. Hoe fijn zou het zijn als je een kast kunt laten maken die aan al je wensen voldoet? In jouw stijl en tot op de centimeter nauwkeurig in het perfecte formaat voor jouw huis. Wij zouden zeggen; pak pen en papier erbij en ga aan de slag. Want de perfecte kast ontwerp je zelf. (in samenwerking met House of Mayflower)

Voor je hele interieur

Of je jouw droomkast nu zelf gaat ontwerpen, voor een kant-en-klaar exemplaar gaat óf op zoek bent naar andere interieur-items: bij woonwinkel House of Mayflower ben je aan het juiste adres. Naast zitmeubels, vloerkleden, lampen en woonaccessoires ontwerpen ze ook hun hun eigen meubelcollecties, waaronder een kastencollectie onder de noemer ‘by House’. Ben jij benieuwd hoe jij je eigen kast ontwerpt? Wij delen 4 tips.

1.Zet je wensen op papier

Bedenk voor je gaat ontwerpen welk doel je kast heeft. En belangrijker; welke opbergers je daarvoor nodig hebt. Wil je al je administratie en belangrijke papieren in de kast kwijt? Dan bewaar je die misschien het liefst buiten het zicht. Maar dat mooie vaasje dat je op vakantie hebt gekocht, verdient natuurlijk een plek in de spotlight. Hoe maak je de beste keuze? Ga eens lekker een avond op Pinterest snuffelen en maak daar een moodboard van je kast. Vind je het lastig om helemaal blanco te beginnen? Laat je inspireren op onze vtwonen Pinterest pagina of surf rond op de kasten-pagina op de site om ideeën op te doen.

2.Denk niet in hokjes

Een kast krijgt al snel een label vanwege z’n functie; dressoir, garderobe of boekenkast. Maar dit is jouw unieke meubelstuk, dus daar hoef je het niet bij te laten. Combineer gerust en geef je fantasie de vrije loop. Misschien zit er aan jouw dressoir wel een boekenkast vast. Of verwerk een wijnrek in je tv-meubel, om zo je ideale ‘zaterdagavond-op-de-bank-kast’ te creëren.

beeld vtwonen Beeld

3.Kies je kleur

Weet je ongeveer waaraan je kast moet voldoen? Dan is het nu tijd om hem samen te stellen. Kijk om je heen en bepaal welke kleur of houtsoort het beste past bij jouw interieur. Eikenhout past erg mooi in een klassiek interieur. Een strak, industrieel interieur vraagt om een wat koelere tint van bijvoorbeeld teakhout. Een white washed of witte kast staat dan weer het beste in een landelijk of basic interieur. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een vrolijke kleur die als eyecatcher afsteekt bij de rest.

4.Customize je kast

Nu je de basics hebt, kun je de kast verder aankleden. Deuren en greepjes maken je kast helemaal af. Een glazen deurknop past wellicht bij het klassieke uiterlijk dat je in gedachten hebt, of ga voor een strakke RVS greep, passend bij een modern en industrieel interieur. Als deuren en greepjes niet jouw ding zijn, is een open wandrek een goed alternatief.

Is het ontwerp van je kast helemaal af? Mail het dan naar House of Mayflower om jouw idee werkelijkheid te maken.

Bron: in samenwerking met House of Mayflower

Lees verder onder de advertentie