WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een nieuwe tuin creëer je zo

Of je nu een groot terras hebt of een mini-balkon, wie een ‘buiten’ heeft wil er ook optimaal van kunnen genieten. Ben jij toe aan iets nieuws, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze 4 stappen kun je direct aan de slag. (in samenwerking met Hartman)

1. Maak het groen op orde

Een groene en bloeiende tuin begint bij een goede voorbereiding. Zorg voor de juiste materialen en maak je eigen toolkit met hierin een snoeischaar, onkruidsteker, klein plantschopje en raffia om planten mee op te binden. Maak plantenpotten goed schoon en bekijk welke border- en potplanten je nodig hebt. Spit de grond los voor je er planten inzet en verwijder het onkruid. Plant eerst bodembedekkers, dit voorkomt dat de grond uitdroogt bij warm weer. Zet de nieuwe planten eerst met pot en al op hun plek en bekijk of het goed verdeeld is. Plant je bollen? Markeer de plek waar je dat doet, zodat ze volgend jaar niet beschadigd raken bij het opnieuw beplanten van de border.

2. Trek je woonstijl door naar de tuin

Het doorvoeren van een woonstijl stopt niet bij de buitendeur. Door je favoriete sfeer ook in de tuin of op het balkon toe te passen, creëer je niet alleen rust maar vergroot je het woongedeelte ook met een paar meter. Ga bijvoorbeeld voor een basic look met veel hout, bamboe, beton en natuurlijke kleuren. Is jouw woonstijl industrieel, kies dan voor stoere elementen, metalen meubels en (donkere) grijstinten. De Scandinavische sfeer bereik je buiten met strakke lijnen en een palet van zwart, wit en houttinten. Romantische types trekken de sfeer door met zachte schaduw kleuren, een lekkere plofbank (met veel kussens) en ronde vormen.

3. Zorg voor een goede eet- en zithoek

Heb je er de ruimte voor, dan is het aanschaffen van een goede eet- en zithoek voor op het terras geen overbodige luxe. Dit zorgt niet alleen voor extra zitplek, maar ook voor een buitenkamer gevoel. De teakhouten tafel en kunststof Sophie kuipstoelen van Hartman zouden ook binnenshuis niet misstaan. Door de ondersteuning in je rug en armen zitten de stoelen zo lekker dat uitgebreid dineren geen probleem is en borrelen tot in de late uurtjes eerder regel dan uitzondering wordt. Het onderstel van de stoel en de complete tafel zijn gemaakt van teakhout. Dit voelt zacht aan, heeft een natuurlijke look en is bestand tegen regen, wel zo handig. Leuk detail: het bovenste deel van het tafelonderstel is te matchen met de kleur van de kunststof kuip. Zo kun je zelf je favoriete set samenstellen. Heb je deze ruimte niet, maar heb je een compacte tuin of balkon? Dan is de Sophie ook verkrijgbaar in een variant zonder armleuning en met compacte en inklapbare balkontafeltjes.

4. Voeg persoonlijkheid toe

Behalve wat extra kleur, kun je met de juiste accessoires ook persoonlijkheid toevoegen aan je tuin of balkon. Iets wat dan niet mag ontbreken zijn kussens. Ze brengen comfort, maar ook heel veel sfeer. Om je buitenplek helemaal eigen te maken, kun je nog aan de slag met deze tool. Hiermee kun je de Sophie stoel customizen, insturen en maak je kans op 6 exemplaren van jouw zelf ontworpen Sophie stoel mét een tafel naar keuze. En wat vind je van deze verticale (kruiden)tuin? Ideaal voor een kleine tuin of balkon! Gebruik hiervoor oud bestek, laat dit buigen bij de smid en boor gaatjes in het heft. Spuit het bestek zwart en bevestig ze aan de schutting met een schroef. Doe de plantjes in (zwarte) bloempotten en maak er een hengsel van touw aan. Ophangen maar en klaar is je ruimtebesparende tuintje.

Bron: in samenwerking met Hartman

nog meer: Samenwerking