WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Musthave: fluweel

Fluweel heeft onze harten veroverd. Het is een trend die we maar wat graag meenemen naar 2018. We zien de glanzende stof terug in mode en interieurs, maar wist je dat je muren ook een fluweelzachte uitstraling kunt geven? (in samenwerking met Histor)Fluweel in huis

We ♥ fluweel

In het Engels is het velvet, in Frankrijk zeggen ze velours en wij noemen het fluweel. Een zachte, glanzende stof die vanaf de 14e eeuw werd gebruikt voor kostbare kleding van de rijken. Als grondstof worden katoen, wol, mohair of een synthetische vezel gebruikt. Tegenwoordig is fluweel gelukkig niet meer zo exclusief als vroeger, maar je geeft er je interieur wel een luxe uitstraling mee. Fluweel is gemakkelijk toe te passen, omdat het in veel kleuren verkrijgbaar is. Het gaat van pastelroze tot diepblauw en van donkergroen tot bruin.

Voor elke woonstijl

Zet fluweel maar op je wishlist als je op zoek bent naar meer zachtheid in je interieur. De kracht van fluweel is de textuur van de stof, die er elke keer anders uitziet. Hoe de kleur oogt, hangt af van het licht. Met fluweel zorg je voor een speelse touch. Het materiaal past in bijna iedere woonstijl. Je kunt je interieur een romantisch tintje geven, door de stof te combineren met pastelkleuren. Samen met satijn, goud en kristal krijgt je huis juist een mid-century modern gevoel. Een fluwelen bank is met recht een eyecatcher te noemen, maar je kunt ook kiezen voor fluwelen kussens in zachte kleuren en de stof wat subtieler toepassen. Kortom, je kunt alle kanten op met fluweel.

Histor velvet touch

Muur met een fluwelen touch

Bij fluweel denk je waarschijnlijk meteen aan stof, maar met Histor Perfect Effects Velvet Touch muurverf kun je een muur ook een fluweelzachte uitstraling geven. Zelfs met een stoere betonlook, zoals in aflevering 9 van ‘vtwonen Zelf aan de slag’.

Aan deze muurverf is een fluweelpoeder toegevoegd, waardoor je muur een matzachte uitstraling met een lichte schaduw krijgt. Mooi in combinatie met de glanzende fluwelen stoffen in je interieur. De muur reflecteert het licht op een prachtige manier. Velvet Touch is verkrijgbaar in 32 kleuren op de mengmachine. Zelf aan de slag? Zo creëer je de betonlook.

Bron: in samenwerking met Histor

nog meer: Samenwerking