WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van de woonkamer tot de trap: zo pas je leer toe in huis

We kunnen er niet omheen: leer is een grote trend. Het natuurlijke materiaal is een geweldige sfeermaker en kan overal in huis gebruikt worden – van de woonkamer tot de trap. Laat je inspireren door deze 3 verrassende toepassingen.

In samenwerking met Upstairs Traprenovatie

vtwonen upstairs trap met zwart leren bekleding

Leren wandbekleding

Leer is helemaal terug. En hoe! De leertrend begon een paar jaar geleden bescheiden met leren handgrepen voor kasten en leren dragers om houten wandplanken aan op te hangen. Maar inmiddels verovert leer ons interieur met grotere statements. Wat te denken van leer op de wand als alternatief voor behang? De patronen of aaibare texturen nodigen uit tot aanraken. Wie durft gaat voor een complete muur met leren wandtegels. Of houd het bij een enkele nis of alleen het rookkanaal boven de schouw.

Trap bekleed met echt leer

De meest verrassende toepassing van leer is het materiaal gebruiken voor de trap: hallo eyecatcher! Stylist Liza Wassenaar koos in aflevering 10 van ‘Weer verliefd op je huis’ voor het decor Extreem Off Black van Upstairs Traprenovatie om de trap een stoere én chique metamorfose te geven. In combinatie met stootborden van hetzelfde leer zorgt dat voor een warme en luxe uitstraling. Leer op de trap is geluiddempend, brandveilig en biologisch afbreekbaar. Door gebruik krijgt het bovendien een mooie doorleefde look. Hierdoor kan het gezin uit Utrecht zorgeloos de trap op en af rennen!

Tafelblad van leer

Naast wanden en trappen is het ook mogelijk om meubels te bekleden met leer. Uitgekeken op de eettafel? Met een bovenblad van leer krijgt die oude tafel een compleet nieuwe en karakteristieke look. Niet het standaard tafelblad, maar eentje die indruk maakt als er gasten komen eten. En net als bij de bovengenoemde trapbekleding, geldt ook hier dat het materiaal onderhoudsvriendelijk is. Gebruikssporen zijn juist mooi bij leer. Denk maar aan die favoriete leren jas waar we jaar in jaar uit plezier van hebben en die met de tijd alleen maar mooier wordt.

Natuurlijke en duurzame uitstraling

Hoewel we leer al snel associëren met stoer en rauw, kan dit materiaal het interieur ook een natuurlijk en duurzaam gevoel geven, bewijst Liza in Utrecht. Het gekozen decor Extreem Off Black van Upstairs Traprenovatie is het resultaat van een samenwerking met interieurontwerper Bertram Beerbaum. Het grove leer komt van de Indische waterbuffel. Deze dieren hebben hun leven in de vrije natuur doorgebracht. De ‘sporen’ op hun huid zijn het natuurlijke bewijs van de echtheid van het leer en maken dat geen trap hetzelfde is. Letterlijk een uniek resultaat!

Fan van de leertrend en ook zo’n geweldige trap?

De trap is tegenwoordig veel meer dan een manier om je van beneden naar boven te verplaatsen, en andersom. Wil je écht iets bijzonders maken van de trap? Kies dan voor leer! Ontdek de verschillende variaties en kleuren op upstairs.com.

nog meer: Samenwerking