WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Industrieel en klassiek in huis, zo doe je dat!

Wil je een industrieel tintje in huis, maar gaat jouw hart ook sneller kloppen van wat klassieke details? Geen nood, deze twee woonstijlen hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. Houd rekening met deze 4 punten en jij weet ze voortaan feilloos te combineren. (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie)

Materiaal

Wie aan een industrieel interieur denkt, denkt al snel aan staal. Behalve stalen accessoires of meubels behoort een staal-look trap ook tot de mogelijkheden. Met Steeltwist van Upstairs Traprenovatie wordt de voorzijde van de trap bekleed met blauwstalen neuzen voor een stoer effect. En de klassieke sfeer dan? Die komt terug in de traptreden. Deze kunnen namelijk worden ingelegd met een decor naar keuze. Kies voor een warme houtafwerking om beste uit twee werelden combineren. Nadenken over onderhoud hoeft niet, de trap is onderhoudsvriendelijk en kras- en slijtvast. Schuren of verven is niet nodig en de antislip zit al verwerkt in het materiaal. Nog zo’n voordeel: met de speciale overzettreden is vrijwel elke trap binnen één dag te renoveren.

Vorm

Zowel bij de industriële als de klassieke stijl gaat het om grote gebaren en robuuste vormen. Een rank pootje maakt het klassiek, de zichtbare constructie juist weer industrieel en laat dat nu juist heel goed samen gaan. Zowel klassieke als industriële meubels zijn tijdloos. Ze hebben (soms) al een heel leven achter de rug, zijn vintage of hebben een verweerd karakter zonder dat ze shabby ogen. Denk bijvoorbeeld eens aan de combinatie van een leren Chesterfield bank (klassiek) en een stoere metalen lockerkast (industrieel).

Kleur

Een graag gezien kleurenpalet bij de twee stijlen bestaat uit grijs- en zwarttinten, donkerbruin en stoer legergroen. Deze stevige, rijke en diepe kleuren combineren goed met materialen als hout, linnen, leer, staal en beton en daarom dus ook met de twee verschillende woonsferen.

Details

Blijf weg van tierlantijnen en krullen, dat is bij geen van de woonstijlen een match. Wat wel goed werkt is vintage, antiek en hier en daar een verweerd detail. Een mooie plek om dit samen te brengen is bijvoorbeeld aan de wand: maak een compositie van antieke schilderijtjes en mix ze met grafische afbeeldingen, cijfers of stoere letters. Je zult zien, het samenbrengen en durven mixen van stijlen valt vaak verrassender uit dan je denkt en maakt een interieur alleen maar spannender en persoonlijker.

Wil je weten welke stijl trap bij jou past? Doe dan onze test.

Bron: in samenwerking met Upstairs Traprenovatie

nog meer: Samenwerking