WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal meer uit je kaars

Vrijwel iedereen heeft er een aantal in huis en de verzamelaars onder ons misschien zelfs in elke ruimte… kaarsen! Wij snappen die liefde wel. What’s not to love? Ze zien er geweldig uit, zijn verkrijgbaar in talloze soorten en maten en brengen instant sfeer in huis. Als decoratie kun je er bijna niet mee misgaan, toch hebben wij nog een aantal handige tips om meer uit je kaars te halen. (in samenwerking met Iittala)

Pronkplek

Door kaarsen op een of een aantal vaste plekken in huis bij elkaar te zetten, komen ze het beste tot hun recht. Groepeer ze op de salontafel, het dressoir, in de slaapkamer of in de badkamer. Geflankeerd door wat groen, dierbare foto’s, bijzondere vondsten en kleine kunstwerken maak je een mini-tentoonstelling, die de aandacht trekt door een flakkerende vlam.
Om te benadrukken dat bepaalde voorwerpen voor jou een bijzondere status hebben, kun je ze samenvatten in een kader. Zet ze op een schaal bij elkaar of hang een print aan de muur erachter.

Daar zit een luchtje aan

Naast wat we zien, is wat we ruiken een van de eerste dingen die ons opvallen. Met geurkaarsen kun je gemakkelijk een bepaalde sfeer oproepen. Je kunt eindeloos variëren door mee te gaan met de seizoenen. Ga ’s winters voor warme tonen als kaneel, saffraan, sandelhout en sinaasappel. In de zomer kies je voor frisse luchtjes als citroen, jasmijn en pioenrozen. Maar je kunt natuurlijk ook het hele jaar door voor één favoriet gaan en die tot ‘huisgeur’ bestempelen.

Extra lang plezier

Gebruik je kaarsen voor de tafelstyling bij het diner, dan wil je natuurlijk voorkomen dat ze net voor het dessert als een nachtkaars uitgaan. Let daarom op de brandduur van een kaars, die vaak vermeld staat op de verpakking. Wist je dat er een aantal trucjes zijn om je kaarsen langer en beter te laten branden? Zo moet de lont niet te lang zijn, maximaal 1 cm is genoeg. Dat geeft een mooie vlam en zorgt ervoor dat de kaars gelijkmatig brandt. En laat kaarsen, de eerste keer dat je ze aansteekt, 2 à 3 uur branden. Op die manier kan het hele oppervlak smelten en voorkom je zo’n kuiltje waarin de lont zich verstopt.

3 snelle varieertips

1. Kies kaarsen en accessoires van verschillende hoogtes. Door slim gebruik te maken van voetstukken en stolpen is elk detail én elke vlam te bewonderen, zelfs als voorwerpen dicht op elkaar staan.
2. Een oneven aantal is visueel aantrekkelijker om naar te kijken.
3. Spelen met texturen en vormen houdt het geheel spannend. Combineer gladde kaarsen met zachte texturen, zoals een schapenvacht op de stoel ernaast en mix vierkante kaarsen met een ronde vaas.

Sprankelend mooi licht

Transparante accessoires zoals glazen theelichthouders zorgen voor een verrassende gelaagdheid qua decoratie. De Kivi theelichthouders zijn kleine juweeltjes van licht. Dit glaswerk van Iittala is niet geverfd, maar door en door gekleurd. Hierdoor ontstaat er een stralende en intense kleur. Er zijn 17 verschillende kleuren, variërend van fris zeeblauw of bohemian emerald tot warm cranberry, waardoor er altijd een sfeerlicht is die perfect bij jouw interieur past.
Als je verschillende elementen met elkaar wilt verbinden, ga je voor kaarsenhouders in ton sur ton kleuren, een contrastkleur brengt het geheel tot leven en zorgt voor een speels effect. Van deze theelichthouders heb je gegarandeerd jarenlang plezier, omdat de kwaliteit zo goed is en het ontwerp tijdloos.

Bron: (in samenwerking met Iittala)

nog meer: Samenwerking