WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Fijne binnenkomer: zo geef je de hal een industriële look

Met robuuste vormen en stoere materialen geef je een interieur een industrieel karakter. Maar hoe pak je dat aan in de hal? Een ruimte die meestal niet groot is en vaak veel minder mogelijkheden biedt voor een mooie indeling. Een uitdaging? Niet met deze 4 tips. (in samenwerking met Upstairs Traprenovatie)

industriele trap

1. Ga voor sprekende kleuren

Kies voor één basiskleur in huis, zo houd je het rustig. Blijf weg van ‘blije’ kleuren als rood en geel, maar denk eerder aan een palet van zwart, wit, roestrood, mosgroen en donkergrijs. Voor een meer subtiele aanpak is een kiezelgroene kleur ook een mooie aanvulling, probeer dan wel een statement te maken, bijvoorbeeld door een vlak of grote cirkel in deze kleur op de wand te schilderen.

2. Kies voor een betonlook trap

Als er iets voor een instant industrieel effect zorgt dan is dat wel beton. En daar hoef je tegenwoordig echt niet voor in een fabriekshal te wonen. Denk aan kleine betonnen accessoires, een betongrijze kleur op de wand of pak het groter aan en kies voor een betonlook trap. Het nieuwe decor Blended Cement van Upstairs Traprenovatie heeft de looks en structuur van beton, zonder de nadelige eigenschappen. Ga voor een allover massieve betonlook door zowel de traptreden als stootborden met deze betonnen lookalike te laten bekleden. Je kunt ook kiezen voor een extra industrieel effect door dit decor te combineren met Steeltwist, waarbij de voorkant van de trap wordt ingelegd met blauwstalen neuzen. En hoewel zo’n stoere trap de indruk van echt beton wekt, is ‘ie gelukkig hartstikke onderhoudsvriendelijk en kras- en slijtvast. Dat betekent nooit meer schuren of verven en gemakkelijk schoonmaken. En deze trap heeft de veilige antislip structuur al verwerkt in het materiaal.

trap beton

3. Gebruik stoere materialen

Naast beton zijn staal en hout ook onmisbaar bij een stoere industriële look. Let er wel op dat je de ruimte overzichtelijk houdt door voor twee, hooguit drie blikvangers van hetzelfde materiaal te kiezen, zoals een stalen kapstok, een stalen deur of een grote metalen spiegel. Het voordeel van een spiegel is dat het een kleine hal meteen ook optisch groter maakt. Wil je voorkomen dat het kil aanvoelt? Mix staal met grove breisels, robuust geschuurd leer en kies als basis voor een houten vloer.

4. Maak het af met verlichting

Een industriële woonstijl ademt de sfeer van een grote open ruimte, maar omdat je in de hal vaak ruimte tekort komt, is het slim om te werken met licht. Goede verlichting zorgt niet alleen voor sfeer, het is ook functioneel en zorgt voor een vertrouwd gevoel bij binnenkomst. Mix een oude fabriekslamp met functionele plafondspots en maak van de trap een veilige blikvanger met ingebouwde LED-trapverlichting.

Is jouw hal ook toe aan een industriële make-over? Neem een kijkje bij Upstairs Traprenovatie en zie welke oplossing het meeste bij jou en je woonstijl past. En wat je ook kiest, met de speciale overzettreden is vrijwel iedere trap binnen één dag te renoveren.


Bron: Upstairs Traprenovatie


nog meer: Samenwerking