WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een stoer interieur in 5 stappen

Bij een industrieel interieur denk je al snel aan een groot loft of een oud fabriekspand. Maar je kunt deze stijl ook toepassen als je níet gezegend bent met een stoere woning.  Wij geven je tips! (promotie)

Direct Lampen hanglamp

1. Industriële lampen

Vroeger werden ze gebruikt in fabrieken om een werkplaats te verlichten. Inmiddels hangen ze boven het bed, op kantoor, boven de eettafel en in de hal of gang. De fabriekslamp is multi-inzetbaar en de stoerste lamp der lampen. Ook kunnen ze tegen een stootje en zijn ze niet gevoelig voor stof. Plus, het industriële pronkstuk vormt met de juiste verlichting een match made in heaven. Sfeervol en stoer. Kijk op directlampen.nl welke stoere lamp het beste bij jou past.

2. Ga voor grijs

Kies één basiskleur in je huis. Zo houdt je het rustig. Een veel gekozen kleur op de muur voor een stoer interieur is grijs. Grijstinten verzachten contrasten en combineren goed met meubels en woonaccessoires in andere kleuren. Ook is grijs dé kleur waar alle andere kleuren goed op uitkomen. Wil je een luchtige ruimte? Kies dan voor lichtgrijs.

3. Grote stoere planten

Creëer een urban jungle, met grote stoere planten. Te beginnen met de kleinste, de Echeveria. Deze robuuste vetplant groeit in de Mexicaanse woestijn en kan goed voor zichzelf zorgen. Ook een succes: de olijfboom voor een Italiaanse noot of een Japanse Es, waarvan de bladeren in het najaar prachtig rood, geel en oranje kleuren.

4. Cognac Chesterfield

Natuurlijk mag de doorleefde Chesterfield niet ontbreken. Plaats je de bank op een houten vloer dan krijgt-ie een iets rustigere natuurlijke uitstraling. Staat de bank op een lichte of witte vloer dan zal de bank meer aandacht naar zich toe trekken. De Chesterfield is vooral populair in de kleur cognac maar ook te vinden in meerdere kleuren. Tip: begin je zoektocht naar een Chesterfield eerst op Marktplaats. Met een beetje geluk vind je er één voor een mooi prijsje en barstensvol karakter.

Direct Lampen tafellamp

1. Van houten kist tot rollende trolley

Een kist van onbewerkt hout, een vintage platenspeler of een stoere bureaulamp. Dit soort gave vondsten geven een stoere draai aan het interieur.

Ook niet verkeerd:

  • een gietvloer
  • een metalen trap
  • stellingkasten van steigerbuizen
  • een bakstenen muur
  • een houten tafel met metalen onderstel
  • een lockerkast
  • een industriële lamp
  • een aantal schoolstoelen

Bron: in samenwerking met Direct Lampen.

nog meer: Samenwerking