WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een rustige slaapkamer in vier stappen

Steeds vaker wordt goed slapen genoemd als het fundament van een gezond en gelukkig leven. Overdag genoeg rustmomenten pakken en ’s nachts voldoende slapen zijn essentieel om in onze altijd-aan-maatschappij gezond te blijven, beter te kunnen functioneren en te presteren. Goed slapen gaat het beste in een rustige slaapkamer, maar hoe creëer je zo’n ruimte? (in samenwerking met Beter Bed)

Stap 1. Je bed vormt de basis

Een van de voorwaarden om rustig te slapen is natuurlijk een goed bed. Weet jij op welk soort matras je slaapt? Een goed matras is ontzettend belangrijk voor je nachtrust! De populairste keuze in ons land is een pocketveer matras, zoals je die vindt op de Kårlsson Boxspring Unik Tunn van Beter Bed die je zag in aflevering 8 van vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’. Ideaal wanneer je het vaak warm hebt en snel transpireert. Een pocketveermatras bestaat uit allemaal losse, spiraalvormige veren die afzonderlijk in een los zakje (pocket) zitten. Dit zorgt voor een goede ventilatie. Alle veren bewegen, afzonderlijk van elkaar. Hoe meer veren er in je matras zitten, hoe beter je lichaam ondersteund wordt. Tip: ga voor een gestoffeerd matras dat bekleed is met dezelfde stof als de box. Dit maakt van de boxspring een stijlvol en luxe geheel.

Stap 2. Ton sur ton doet de truc

Rust in je hoofd, rust in je lijf: hét recept voor de ideale slaapkamersfeer. Als er iets rust uitstraalt, zijn het wel grijs- en bruintinten. De Kårlsson Unik Tunn van Beter Bed in een neutrale grijze tint en stof laat zich goed combineren met elk kleurenpalet. Niet zo gek dat styliste Fietje van Weer verliefd op je huis voor deze kleur koos. Zolang je met de kleur op de muren, raamdecoratie en je vloer in dezelfde kleurenfamilie blijft, kan het niet misgaan. Vergeet ook het hoofdbord niet, zo’n hoofdeinde voelt geborgen en ziet er chic uit. Dit exemplaar heeft een diepte van 10 cm en is strak en eenvoudig vormgegeven. Met het beddengoed geef je de slaapkamer jouw persoonlijke touch. De diepe groentinten die je nu veel ziet zijn tegelijkertijd krachtig en kalmerend. Grof geweven stoffen, een zacht plaid en aaibare sierkussens zoals de Riv Groen, Riv Roze en het sierkussen Faded Terra in hetzelfde palet als het dekbedovertrek Kayori Kenji zorgen voor extra zachtheid in de ruimte.

Stap 3. Schuilplaats voor je spullen

Goede bergruimte is onmisbaar voor een serene slaapkamer. Kies voor een kast die voldoende bergruimte biedt. Voorwerpen opbergen in één grote kast werkt beter dan kleine hoeveelheden op verschillende plekken en in allerlei dozen en laden stoppen. Praktische items, zoals je linnengoed, bewaar je zoveel mogelijk achter gesloten deuren. Andere voorwerpen verdienen het juist om gezien te worden, omdat ze mooi of dierbaar zijn.

Stap 4. Ruim op

Wanneer die rustige basis eenmaal staat, is het wel zo fijn om het zo te houden. Het vraagt wat discipline, maar als je eenmaal een handig opruimsysteem hebt, hoeft opruimen niet veel tijd te kosten. Ook als je een kleine slaapkamer hebt. Maak er een vaste gewoonte van om dagelijks je boeken, bril en de afstandsbediening in je nachtkastje op te bergen en je slaapkamer blijft een oase van rust.

Ook genieten van zo’n oase van rust in je slaapkamer? Ontdek hier alles over het fijne Kårlsson Unik Tunn bed van Beter Bed uit vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’.

nog meer: Samenwerking