Duurzaam wonen in 4 stappen

beeld vtwonen Beeld

We kunnen er niet meer om heen: duurzaam wonen heeft de toekomst. Maar wat is de beste volgorde om het huis te verduurzamen? De meest effectieve maatregelen op een rij – die niet alleen geld besparen, maar ook nog eens veel sneller geregeld zijn dan je denkt.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Essent

1. Isoleer de spouwmuur

In welke staat het huis ook verkeert, het is een goed idee om te beginnen met isoleren. Dit zorgt ervoor dat de warmte optimaal wordt benut. Woningen die tussen 1930 en 1980 zijn gebouwd hebben vaak een spouwmuur die nog niet geïsoleerd is. Oftewel: daar valt winst te behalen! Het isoleren van de spouwmuur is geen grote ingreep en is gemiddeld in drie jaar terugverdiend. Kortom: duurzaam wonen binnen handbereik.

2. Isoleer het dak

Een schuin dak op zolder dat nog niet geïsoleerd is, zorgt voor warmteverlies. En niet zo’n beetje ook: ongeveer dertig procent van de warmte in huis gaat via het dak verloren. Warme lucht stijgt immers op, dus als dat door het dak gemakkelijk naar buiten kan, verlies je energie. Zonde! Vooral omdat dit eenvoudig is te voorkomen. Het isoleren van het dak maakt het huis een stuk energiezuiniger. En het fijne is: dat is via Essent zo gepiept. Nadat er een adviseur langs is geweest om advies te geven kan het al in één dag geregeld zijn. Zo handig!

3. Isoleer de vloer

Naast de muren en het dak is ook de vloer een plek waar energiewinst te behalen is. De makkelijkste manier om de vloer te isoleren is via de kruipruimte, als die aanwezig is natuurlijk. Dit is een klus die relatief makkelijk is uit te voeren: het kan al binnen één dag klaar zijn. Bovendien levert het direct veel wooncomfort op. Een vloer die minder kil aanvoelt aan onze voeten is wel zo fijn, zeker nu het weer kouder wordt.

4. Tijdelijk extra subsidie

Alles eruit halen wat erin zit? Essent biedt een handige subsidieservice aan, waar alles voor je geregeld wordt. Perfect voor wie twee of meer energiebesparende isolatiemaatregelen in zijn koophuis laat uitvoeren, want dan zitten er fijne financiële voordelen aan. Benieuwd wat dat voor jou oplevert? Ontdek het binnen een minuut met de isolatiecheck.

Ook duurzaam wonen en er warmpjes bij zitten deze winter? Doe de isolatiecheck om te berekenen hoeveel je kunt besparen met isolatie op: www.essent.nl.

Bron: In samenwerking met Essent

Lees verder onder de advertentie