Dit zijn onze favoriete vtwonen vloeren

beeld vtwonen Beeld

Een mooi interieur begint bij een goede vloer. Maar ga je dan voor industrieel of kies je juist voor een landelijk gevoel? De kleur, houtnerf, een mat of glanzend oppervlak: het heeft allemaal invloed op de sfeer. Met de LOFT serie kliklaminaat van vtwonen kun je alle kanten op, wat je stijl ook is. Dit zijn onze 4 favorieten. (in samenwerking met Fetim Group)

1. Landelijk & klassiek

Een whitewash vloer zorgt voor een vergrijsde, tikkeltje verweerde look waarbij de houtnerf goed zichtbaar blijft. Dit type vloer past goed bij een landelijk of klassiek interieur waarbij kleuren als taupe, grijs en groen terugkomen en materialen als linnen, katoen en hout de boventoon voeren. Nadeel van echte whitewash vloeren is dat ze lastig schoon te maken zijn en om de zoveel tijd behandeld moeten worden. Laminaat Trunk heeft wél die sleetse look, maar niet het terugkerende onderhoud, het beste uit twee werelden dus. Komt nog eens bij dat kliklaminaat heel gemakkelijk zelf te leggen is én de vloer als eigenschap heeft dat ‘ie vlek- en krasbestendig is.

2. Stoer & industrieel

Een betonlook vloer heeft als voordeel dat de neutrale kleur met iedere stijl te combineren is. Landelijk, design of basic met een industrieel randje, aan jou de keuze. Echt beton laten storten is vrij arbeidsintensief, kostbaar én kan zorgen voor een kille sfeer. Gelukkig worden laminaatvloeren steeds mooier en de dessins natuurgetrouwer. Wat ons betreft is de vloer Beton uit de LOFT collectie een mooi alternatief voor een studio-sfeer in huis. De planken hebben geen V-groef waardoor ze vrijwel naadloos aan elkaar liggen, bovendien is laminaat ideaal om te combineren met vloerverwarming. Dat betekent dus nooit meer koude voeten.

3. Licht & Scandinavisch

Een lichte (of zelfs witte) vloer doet een ruimte groter lijken, maar kan voor sommigen ook een gedurfde keuze zijn. Met zijn effen kleur is laminaatvloer Puim de ideale basis voor iedereen die van een frisse, basic en tikkeltje Scandinavische sfeer houdt. Voordeel van deze vloer is dat ‘ie makkelijk schoon te houden is en krassen of vlekken geen kans maken. Vind je een lichte vloer snel sfeerloos? Kies dan voor contrasten: met een stoere stalen kast of zwarte stoelen bijvoorbeeld. Nog een truc is het gebruik van oude elementen, zoals een stel verweerde deuren of luiken. Natuurlijke materialen als hout, riet en rotan verzachten ook en geven je interieur een speelse twist.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

4. Warm & sfeervol

Wie voor een vloer met een warme ondertoon kiest kan eigenlijk alle kanten op. Vloer Oak van vtwonen heeft, zoals de naam als zegt, het uiterlijk van een echte eikenhouten vloer. De planken hebben een V-groef wat het ambachtelijke houtgevoel alleen maar vergroot. Mix deze vloer met sprekende kleuren als okergeel, donkerblauw en smaragdgroen of houd het rustig met linnen nuances en andere natuurlijke tinten. Zelfs met een verschillende houten meubels in huis zit je bij deze vloer goed. Een ton sur ton mix van houtsoorten zorgt juist voor een levendig geheel. Wist je dat kliklaminaat heel goed zelf te leggen is en dat je er alle kanten mee op kunt? In de lengte leggen kan natuurlijk altijd, maar denk ook eens aan een XL visgraatmotief voor een klassiek effect, of leg de planken in de breedte, dat maakt een ruimte ook echt breder.

Wil je de vloeren bekijken? Ze zijn verkrijgbaar bij KARWEI.

Bron: in samenwerking met Fetim Group

Lees verder onder de advertentie