WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dé kleurentrends van dit moment

Zin in een andere look in huis? Ga aan de slag met kwast en roller, want niets fijner dan pas geverfde muren in precies de juiste tint(en). Welke dat voor jou zijn ontdek je aan de hand van deze 4 kleurentrends. (in samenwerking met Histor)

Trend 1: With It

Het optimistische en kleurrijke With it is een kleurentrend die losjes is gebaseerd op abstracte kunst. Het kleurenpalet bestaat uit energieke kleuren die onderling goed met elkaar mixen en soms zelfs een tikkeltje rebels zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van fuchsiaroze samen met een accent in geel? Een zachte groene tint zorgt ervoor dat het geen kermis wordt. Houd je wel van heftige kleuren, maar vind je een complete wand in zo’n uitgesproken tint iets teveel van het goede? Werk met vlakken of geef je kruk, tafeltje of kastje een sprekend accent.

Trend 2: With Class

Houd jij van luxe en een vleugje glamour? De With Class– trend is chic, verfijnd en zorgt voor een klassiek gevoel met een twist. Het palet bestaat uit donkere, tijdloze en traditionele tinten die aansluiten bij de donkere-kleuren trend en zorgen voor een intiem en knus gevoel. Alsof je wordt omarmd door je huis. Combineer zachte aardetinten met sprekende accenten tot een tijdloos en chic geheel. Werk bij deze kleurentrend met een lambrisering (van verf) of schilder deuren en kozijnen mee voor een extra stijlvol effect.

Trend 3: Without

Less is more met de trend Without. Hierbij spelen minimalisme en de natuur een belangrijke rol en komen veelal zachte wit- en pasteltinten voor. Want wie houdt van een licht interieur is niet direct veroordeeld tot alleen maar wit. Door neutrale ton sur ton kleuren te combineren ontstaat een rustgevend (en licht) geheel en creëer je het effect van subtiele schaduwen. Om de rust extra kracht bij te zetten voeg je donkere kleuraccenten toe, want zo’n stoere toets legt extra de nadruk op de pure sfeer.

Trend 4: With Spirit

Een tikkeltje mysterieus is de kleurentrend With Spirit wel. Warme paarse tonen en zachte blushtinten zijn de belangrijkste kleuren in dit palet en vormen een sterke verbinding met de natuur. Denk maar eens aan het roze en paars dat je soms ziet in zomerse avondluchten. Paars staat daarbij voor wijsheid, onafhankelijkheid en magie. Het lijkt misschien gewaagd, maar door een paarse wand te combineren met houten meubels ontstaat een warm en krachtig effect. Roze als basiskleur in de woonkamer voelt aan als een warme deken én matcht prachtig met messing details. Extra mystiek? Voeg wat donkergroene of zwarte details toe.

Zin gekregen om met de verfkwast aan de slag te gaan?

Bij Histor weten ze alles over kleurentrends en de beste combinaties. Ze riepen de diepgroene tint Quiet Clearing uit tot trendkleur van het jaar 2019, een tint die perfect te combineren is met de vier kleurentrends. Kennis, tips, tricks en ideeën delen ze graag via www.histor.nl/trendkleur.

nog meer: Samenwerking