De vloer vormt de basis van het huis – en deze interieurs bewijzen dat

beeld vtwonen Beeld

Een bijzondere, met zorg uitgekozen vloer zorgt meteen voor een grande entree. Hij legt – letterlijk en figuurlijk – de basis van het huis. Die vloer moet er niet alleen knap uitzien, maar ook tegen een stootje kunnen. En dan willen we óók nog dat ie duurzaam geproduceerd is. Kan allemaal, kijk maar naar deze interieurs.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Forbo

Marmoleum vloer uit de vtwonen collectie: VTW03 Duin  Beeld
Marmoleum vloer uit de vtwonen collectie: VT017 Grind Beeld

Benieuwd hoe deze vloeren er in het echt uitzien bij jou thuis, hoe ze voelen en ruiken? Bestel dan een gratis staal. Handig!

Goede binnenkomer

De vloer: we lopen er dag in dag uit overheen. Er wordt gerend, gedanst. Er gaat weleens een glas omver of er racet een huisdier door de kamer. Genoeg redenen om voor een vloer te gaan die lekker solide is én die jaren meegaat. Wie nu al gauw aan een houten vloer denkt: dat snappen we. Maar er is méér. Al eens aan een Marmoleum vloer gedacht? Niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een strak en tegelijk warm materiaal. Daarnaast is het ijzersterk en makkelijk schoon te houden, niet onbelangrijk. Marmoleum bestaat uit houtmeel, hars, kalk, lijnolie – uit de zaden van de vlasplant – en jute. Aangevuld met zorgvuldig geselecteerde en milieuvriendelijke pigmenten. Het materiaal heeft een unieke uitstraling die met geen enkel materiaal te vergelijken is. Nouja, met een gietvloer…

Net een gietvloer

Maar wat maakt Marmoleum nou zo bijzonder? We vroegen het aan expert; Astrid Steelink, marketingmanager van Forbo. ‘Op de vloer is de effen variant van Marmoleum nauwelijks van een moderne gietvloer te onderscheiden, terwijl het veel zachter en prettiger aanvoelt. Daar komt bij dat het ook een geschikt materiaal is om vloerverwarming onder aan te leggen. Wat betreft kleur en dessin zijn de mogelijkheden onbeperkt. Marmoleum is zeker niet alleen verkrijgbaar in een gemarmerde look, zoals vaak wordt gedacht. Er zijn talloze opties voor dessins, maar ook voor volledig effen tinten.’

100% Dutch Design

Ook mooi: Marmoleum wordt niet alleen gemaakt van natuurlijke grondstoffen, de productie is óók nog eens CO₂-neutraal. Hoe dat komt? De vlas- en juteplant, twee belangrijke grondstoffen, nemen tijdens de groei CO₂ op uit de lucht. Die CO₂ blijft opgeslagen in het product en compenseert daarmee de uitstoot die nodig is om Marmoleum te maken. Astrid: ‘Het klinkt misschien gek, maar Marmoleum is soms nog natuurlijker dan hout. Een houten vloer wordt vaak gelakt met een chemisch product.’ Wie niet alleen een mooie, maar ook een duurzaam verantwoorde vloer wil, zit met Marmoleum trouwens ook goed. Het materiaal wordt in Nederland geproduceerd (ofwel: het legt weinig kilometers af naar jouw huis). Nog een leuk weetje: er is een collectie waarin cacaoschillen als basis voor een dessin zijn gebruikt. En die cacao… komt van de Zaanse chocoladefabriek! Lekker lokaal dus en 100% Dutch Design.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Ook zo’n prachtige duurzame vloer in huis?

Dat kan! Ontdek alles over het duurzame materiaal Marmoleum én de verschillende mogelijkheden op marmoleum.nl. Met de online vloerplanner zie je in één oogopslag welke Marmoleum vloer het beste bij jouw woonstijl past. Upload een foto van je interieur, kies je favoriete dessin, et voilà!

Bron: In samenwerking met Forbo

Lees verder onder de advertentie