De tv als aanwinst voor je interieur

In samenwerking met Samsung

beeld vtwonen Beeld

In aflevering 5 van ‘Weer verliefd op je huis’, schiet stylist Frans te hulp. Want de smaken van Thijs en Mark liggen mijlenver uit elkaar. Zo vindt Thijs tv-kijken heel belangrijk en Mark veel minder. Frans laat zien hoe je een tv-kamer inricht met een tv die gezien mag worden. (in samenwerking met Samsung)

Lees verder onder de advertentie

Het beste uit twee werelden

De televisie is voor Mark een doorn in het oog, hij ziet ‘m dan ook het liefst uit de woonkamer verdwijnen. Thijs daarentegen kijkt graag televisie en vindt een woonkamer zonder geen optie. Toch kan een tv ook een aanwinst voor je interieur zijn. The Frame van Samsung heeft het beste uit twee werelden. Staat ‘ie aan dan geniet je van haarscherpe QLED beeldkwaliteit wat zorgt voor een geweldig realistische kleurweergave, is de tv uitgeschakeld dan kijk je naar een levensecht kunstwerk.

Kleur op de muur

Door de wand achter de televisie een donkere tint te geven kijk je veel relaxter televisie. Het contrast is lager, waardoor je ogen zich minder hoeven aan te passen aan de omgeving. Bovendien gaat de tv veel meer op in de kamer wanneer de achtergrond donker is. De grijsgroene tint die stylist Frans gebruikte past zowel bij de klassieke stijl van Mark als de retro smaak van Thijs. Omdat alle wanden, plafonds én deuren dezelfde donkere tint kregen is de basis rustig en voelt de zitkamer aan als een warme omhelzing.

Gallery wall

Het laatste stukje tv-gevoel verdwijnt helemaal met de verwisselbare lijst van The Frame. Frans ging voor de donkere houten variant, maar met de keuze tussen licht hout, wit of zwart metaal is er altijd een lijst die bij jouw woonsmaak past. Thijs houdt wel van kunst en schilderijen en is niet bang voor een beetje kleur. Frans creëerde een compositie om The Frame heen, waardoor het nog best even goed kijken is welke van deze kunstobjecten het scherm is. Het knaloranje kastje is opvallend, maar door deze sprekende tint terug te laten komen in de prints oogt het geheel toch rustig.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Is de tv uitgeschakeld dan kijk je naar een levensecht kunstwerk.

Strakke lijnen

Een tv oogt als een tv, omdat ie eigenlijk altijd een vaste plek (en hoogte) in de woonkamer heeft. Frans deed het anders en hing het scherm op een verrassende plek én hoogte in de zitkamer. De bovenkant van het scherm is uitgelijnd met de bovenkant van de deur, wat zorgt voor een rustig lijnenspel. Let ook op het oranje dressoir eronder: precies even breed als de tv en op hoge poten, wat zorgt voor ruimtelijkheid en een luchtig gevoel. Over kabels hoeven Thijs en Mark trouwens ook niet in te zitten, The Frame heeft er maar één die bijna onzichtbaar over de muur naar beneden loopt.

Lees verder onder de advertentie

Wil jij ook kunst en tv combineren?

Ontdek alle voordelen én opties van The Frame op samsung.com

Bron: Samsung